Vegan kostrådgivning

För gravida

 

Om kursen

Att kunna ge en bra start för den gravida kvinnan med goda kostvanor som förser både kvinnan och fostret med bra näring är viktigt. Detta för att fostret skall kunna växa och utvecklas optimalt och att kvinnan skall kunna få de rätta förutsättningarna för att må bra under sin graviditet.

Du kommer lära dig hur kosten påverkar kroppen och hur man bäst förser kroppen med rätt näring under tiden som gravid. När kvinnan blir gravid så ändras kroppen och man kan behöva anpassa levnadsvanorna utefter vad som händer i kroppen.

Kursen ger dig grundläggande kunskaper inom näringslära och fysiologi, en väl omfattande förståelse för hur kosten och kroppen fungerar tillsammans. Hur man genom kosten kan påverka och minska risken för olika sorter graviditetssjukdomar. Du studerar också vilken funktion moderkakan har och även vilka kosttillskott man kan behöva äta i en vegans kosthållning samt näringsrekommendationer. Även livsmedel som man bör undvika eller äta mera utav. Du kommer också lära dig hur man beräknar energiinnehåll och programmerar kostprogram.

Kursen är baserad på de nordiska näringsrekommendationerna (NNR) och den vetenskapliga grunden för nationella näringsrekommendationer.

Välkommen till kursen!

Kursen omfattar ca 80 timmar.

  • Du startar din kurs när du vill
  • Du studerar hur du vill, med dator, läsplatta eller mobiltelefon
  • Du avgör själv studietakten
  • Du studerar var du vill

Kursportalen

Du läser kursen på egen hand i vår kursportal, när det passar dig. Där finns allt material, skärminspelade föreläsningar, filmer, bilder från föreläsningarna och övningsuppgifter. Du har tillgång till kursen i ett år, från det att du har påbörjat den.

Support och frågor

Om du har frågor angående anmälan eller betalning når du oss enklast och snabbast genom att skicka ett mejl till support@academyonline.se 

Du kan också ringa vår växel 0775-54 40 00 och lämna ett meddelande så kontaktar vi dig.  

Om du har frågor om själva kursen och dess innehåll kan du maila till kursledarens mail som anges inne på kursen.

Betalning

Kursavgiften är 6 750 kr inkl. moms. Betalning i förskott.
I kursavgiften ingår

  • Skärminspelade föreläsningar och bilder
  • Övningsuppgifter
  • Kursintyg

Kursintyg

Du erhåller efter genomförd kurs ett intyg om du så önskar.

Recensioner

Vi är lyhörda för våra studenters omdömen. Efter genomförd kurs ber vi dig svara på en kort utvärdering, som ligger sist i menyn i kursportalen.


Kursskapare
Rebecca Bjellverud
Lärare & pedagog
Innehar certifieringar inom följande områden:
Personlig tränare
Kostrådgivare & coach
Massageterapeut

Education Made Easy