Certifierat 

Vårdbiträde

Om utbildningen

Utbilda dig till Vårdbiträde via Academy Online redan idag!  

Vårdbiträdesutbildningen vid Academy Online är en digital yrkesutbildning som beräknas till som minst 900 timmar teori, vilket motsvarar en total studietid på 25 veckor om du studerar på heltid. Det är en utbildning som för dig som vill jobba med människor inom vård och omsorg, äldreomsorg eller hemtjänst, eller som arbetar inom omvårdnad eller omsorg och vill utveckla dina kunskaper och erhålla utbildningsbevis. Utbildningen ges inte på gymnasial nivå och ingår inte i Vård- och omsorgscollege. Den bygger på de kompetensmål för personal inom vård- och omsorg som tagits fram av Socialstyrelsen.

I utbildningen kommer du bland annat få lära dig grundläggande omvårdnad, vårdhygien, fysiologi, hälso- och sjukdomskunskap samt bemötande och kommunikation. Vårdbiträden är ett viktigt komplement i den svenska vård-och omsorgen och relevant utbildning och formell kompetens får du större konkurrenskraft på arbetsmarknaden, möjlighet till en bättre löneutveckling och bättre förutsättningar att genomföra ett arbete där du känner meningsfullhet och glädje. Du kommer få med dig kunskap om vad det kan innebära att arbeta som vårdbiträde, hur du möter människor i olika livssituationer och hur du på ett professionellt sätt vårdar människor i omsorgssituationer. Utbildningen är helt digital och kräver inte närvaro eller en viss studietakt utan bygger helt på ditt eget intresse för att lära dig. Du studerar med eget ansvar och väljer själv hur du vill lägga upp din tid. Alla föreläsningar är förinspelade vilket gör att du kan se dem när du vill och hur många gånger du vill. Eftersom du studerar i egen takt kan du själv planera in ledigheter, jobb eller annan utbildning när det passar dig, eller göra uppehåll om du önskar för att sedan återuppta dina studier när du vill.  

Utbildningen är uppdelad i sju delar, moduler, där varje modul inkluderar instuderingsuppgifter, inläsningsmaterial och föreläsningar. Efter att du påbörjat en modul har du tillgång till materialet i ett år. Varje modul avslutas med ett prov och sista modulen avslutas med en skriftlig inlämningsuppgift med diskuterande frågor. Efter att du gjort klart en modul och blivit godkänd på provet får du tillgång till nästa modul.  

Utöver den digitala utbildningen ska du även genomföra en praktisk HLR-utbildning. Allt obligatoriskt kursmaterial är digitalt och kostnadsfritt, förutom HLR-utbildning som du själv får välja var du vill gå. Ibland görs det genom tidigare/nuvarande arbete eller via en extern utbildare. 

Innan du sedan börjar arbeta behöver du även se till att du är vaccinerad (vilket du bekostar själv) och att du har ett uppdaterat privat försäkringsskydd.  

Efter avslutad utbildning är målen att du ska ha goda kunskaper och förutsättningar för att jobba som vårdbiträde och kunna möta arbetsgivare med goda kvalifikationer. Du ska känna lugn och nyfikenhet inför ditt arbete, liksom trygghet i möten med vårdtagare i din yrkesroll. Du ska på ett säkert sätt kunna utföra ditt jobb, och bemöta och kommunicera på ett effektivt och professionellt sätt, med vårdtagare såväl som chefer och kollegor.  

Antagningskrav

För att kunna genomföra utbildningen behöver du ha:

  • Fyllt 18 år

  • Svensk grundskolekompetens eller motsvarande (det är till fördel om du även har gymnasiekompetens)

  • Goda kunskaper i svenska språket (läsförståelse och skrift)

  • Tillgång till dator, mobiltelefon eller surfplatta med internetanslutning

Genom din anmälan intygar du att ovan stående krav är uppfyllda

Utbildningen omfattar om heltidsstudier ca 25 veckor.

 

Anmälan

Vi behöver få in din anmälan skriftligen via kontaktformuläret. Ange vilken yrkesutbildning eller kurs anmälan avser.  Välkommen att anmäla dig och låta din framgångsresa starta tillsammans med oss!

Har du frågor innan du anmäler dig maila till support@academyonline.se 


Betalning

Avgiften för utbildningen till Certifierat Vårdbiträde är 12 900 kr. Du kan betala på tre olika sätt. Hela avgiften på en faktura. Per modul i förskott för 1 843 kr. Delbetalning i 12 månader för 1 283 kr per månad. Alla avgifter är inklusive moms.  Du måste ha slutbetalat innan du kan få ditt examensbevis.

I priset ingår

  • Skärminspelade föreläsningar och bilder
  • Övningsuppgifter
  • Inlämningsuppgifter
  • Kontinuerlig support via mejl och forum 
  • Utfärdande och utskick av certifikat/diplom
 

 

Huvudlärare
Malin Söderquist
Utbildad undersköterska
Jobbat inom vård och omsorg sen 2016
Utbildad handledare
Examinerad stödpedagog januari 2023
Arbetar på ett korttidshem inom LSS

 

Access

Du har tillgång till var och en av modulerna i din utbildning i ett år, från det att du har påbörjat respektive modul.

Certifikat | Diplom

Efter genomförd och fullt betald utbildning, med godkänt resultat på samtliga inlämningsuppgifter, får du ett certifikat eller diplom. 

Recensioner

Vi är lyhörda för våra studenters omdömen. Efter genomförd utbildning ber vi dig svara på en kort utvärdering som ligger i kursportalen.

Education Made Easy