Certifierad 

Ungdomskonsulent

Om utbildningen

Om du gillar att arbeta tillsammans med människor, ännu mer specifikt med ungdomar, kan vår utbildning till ungdomskonsulent passa dig. Det handlar om att ha en välutvecklad kommunikationsförmåga, vara en god lyssnare och en professionell hjälpare.

Arbetet är mångsidigt och varierande. Det handlar om att uppmuntra och stötta ungdomar i sina liv. Ungdomskonsulenten behöver ha kunskap och kompetens inom kommunikativa förhållningssätt i socialt arbete med ungdomar och med personer i ungdomarnas omgivning. De behöver även kunna behärska ämnen som etnicitet, klass och könsperspektiv inom socialt arbete.

Som ungdomskonsulent kan du gå ut och beskriva centrala aspekter inom socialt arbete med ungdomar och vuxna, och ha kunskap om psykologiska och sociologiska perspektiv i ungdomars identitet och utveckling. En ungdomskonsulent måste känna igen skydds- och riskfaktorer i barns, ungdomars och unga vuxnas vardag. Ungdomskonsulenten skall kunna bygga upp sitt arbete på teorier och metoder, som är relevanta inom pedagogiskt arbete.

Utbildningen består av sex stycken olika moduler. Du kommer att lära dig allt från motiverande samtal, ledarskap, konflikthantering till ungdomars identitet och olika riskfaktorer. Du kommer att få kunskap kring psykisk ohälsa bland ungdomar och olika neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. När du genomfört din utbildning hos oss kommer du att ha goda kunskaper om ungdomskonsulentens arbete och forskningsfält. Examinerade ungdomskonsulenter utgör en positiv förebild och ska inom sitt yrkesområde kunna ta egna initiativ och självständigt genomföra dessa.

För att kunna arbeta med barn och ungdomar krävs utdrag ur belastningsregistret. Ni kan ansöka hos Polisen.

Utbildningen omfattar om heltidsstudier ca 8 veckor.

 

Anmälan

Vi behöver få in din anmälan skriftligen via kontaktformuläret. Ange vilken yrkesutbildning eller kurs anmälan avser.  Välkommen att anmäla dig och låta din framgångsresa starta tillsammans med oss!

Har du frågor innan du anmäler dig maila till support@academyonline.se 


Betalning

Avgiften för utbildningen till Certifierad Ungdomskonsulent  är 15 900 kr. Du kan betala på tre olika sätt. Hela avgiften på en faktura. Alternativt per modul i förskott för 2 650 kr. Delbetalning i 12 månader för 1 533 kr per månad. Alla avgifter är inklusive moms.  Du måste ha slutbetalat innan du kan få ditt examensbevis.

I priset ingår

  • Skärminspelade föreläsningar och bilder
  • Övningsuppgifter
  • Inlämningsuppgifter
  • Kontinuerlig support via mejl och forum 
  • Utfärdande och utskick av certifikat/diplom
 

 

Huvudlärare
Hanna Dresler
- Lärare i ledarskap & organisation
- Beteendevetare
- Flera års erfarenhet inom HR

 

Access

Du har tillgång till var och en av modulerna i din utbildning i ett år, från det att du har påbörjat respektive modul.

Certifikat | Diplom

Efter genomförd och fullt betald utbildning, med godkänt resultat på samtliga inlämningsuppgifter, får du ett certifikat eller diplom. 

Recensioner

Vi är lyhörda för våra studenters omdömen. Efter genomförd utbildning ber vi dig svara på en kort utvärdering som ligger i kursportalen.

Education Made Easy