Certifierad 

Sommelier

Om utbildningen

Utbildningen till Certifierad Sommelier är till för dig som vill lära dig mer om mat & dryck i kombination samt få en fördjupad vin- och dryckeskunskap. Som sommelier kan du ha många ansvarsområden, alltifrån para ihop mat och dryck till att ta hand om en vinkällare. 

Utbildningen behandlar områden som vinodling, vinframställning, vinproducerande områden, provningsmetodik, mat & dryck i kombination och mycket mer. Stor vikt läggs på hög teoretisk kunskap tillsammans med praktisk kunskap genom dryckesprovningar för att du ska kunna arbeta professionellt med mat & dryck.

Tidigt i utbildningen går vi igenom provningsmetodiken och vinprovningarna under utbildningen kommer att genomföras hemma enligt instruktioner.

I utbildningen får du lära dig om sommelierens roll på restaurang. Vad denna innebär och vilka ansvarsområden som finns. Du kommer få lära dig viktiga delar när det kommer till hantering, serveringsteknik och service. Du kommer även få lära dig om drycker som sprit, öl, saké, cider, te och kaffe.

Idag är det en hög efterfrågan på sommelierer både i Sverige och internationellt. Intresset för mat och dryck i samhället bara fortsätter att växa och kunskapen hos våra gäster är idag högre än någonsin. Flera hotell och restauranger ökar sitt sortiment och Sverige som dryckesland fortsätter att utvecklas.

Sommelierutbildningen är en bred utbildning och ger dig den fördjupade kunskapen som arbetsgivare och kunder förväntar sig av en sommelier. Den sammanlänkar teori och praktik på en avancerad nivå. Efter avslutad sommelierutbildning har du den kunskap som behövs för att arbeta både nationellt och internationellt. Sommelierer är efterfrågade på många ställen och utbildningen öppnar upp för arbete på flera olika arbetsplatser exempelvis inom restaurang, Systembolaget och hos de olika dryckesimportörerna.

Utbildningen skapar goda förutsättningar för fortsatt kunskapsfördjupning och du har efter avslutad utbildning goda kunskaper för att ta dig an en WSET steg 3-examen för att höja dina meriter på en internationell nivå. Efter utbildningen kan du söka medlemskap hos Svenska sommelierföreningen och ta del av deras olika provningar och evenemang.

Utbildningen omfattar om heltidsstudier ca 12 -15 veckor.

 

Anmälan

Vi behöver få in din anmälan skriftligen via kontaktformuläret. Ange vilken yrkesutbildning eller kurs anmälan avser.  Välkommen att anmäla dig och låta din framgångsresa starta tillsammans med oss!

Har du frågor innan du anmäler dig maila till support@academyonline.se 


Betalning

Avgiften för utbildningen till Certifierad Sommelier är 29 950 kr. Du kan betala på tre olika sätt. Hela avgiften på en faktura. Per modul i förskott för 3 744 kr. Delbetalning i 12 månader för  2 704 kr per månad. Alla avgifter är inklusive moms. Du måste ha slutbetalat innan du kan få ditt examensbevis.

Tillkommer gör inköp av viner till ett belopp av 4 200 kr eller högre beroende på vilken prisklass du väljer för respektive vin.

I priset ingår

  • Skärminspelade föreläsningar och bilder
  • Övningsuppgifter
  • Inlämningsuppgifter
  • Kontinuerlig support via mejl och forum 
  • Utfärdande och utskick av certifikat/diplom
 

 

Huvudlärare

Andreas Rosenqvist

Sommelier och utbildare

WSET Level 3 Wine & Spirits

 

Access

Du har tillgång till var och en av modulerna i din utbildning i ett år, från det att du har påbörjat respektive modul.

Certifikat | Diplom

Efter genomförd och fullt betald utbildning, med godkänt resultat på samtliga inlämningsuppgifter, får du ett certifikat eller diplom. 

Recensioner

Vi är lyhörda för våra studenters omdömen. Efter genomförd utbildning ber vi dig svara på en kort utvärdering som ligger i kursportalen.

Education Made Easy