Certifierad 

Sexrådgivare

Om utbildningen

Intresset för sex, samlevnad, sensualitet, intimitet och att fördjupa våra medmänskliga relationer är ett levande och spännande fält. Vi kan jobba utbildande eller med samtal, med enskilda, grupper eller par, mot målet att få en förbättrad sexuell hälsa och vi har möjligheten att skapa en helande resa för den eller dom vi jobbar för. Sexologi som ämne, finns både i den somatiska som i den akademiska världen och det finns ett oändligt antal tekniker och teorier för att kunna jobba mot en förbättrad sexuell hälsa.

I den här utbildningen kommer vi jobba med tankar och kognitioner, med kroppen och med somatiska övningar.

Vi kommer pröva olika mindfullnesstekniker, yogaövningar men likväl, hur vi kan hantera kritiska och negativa tankar som påverkar individer och par i den sexuella interaktioner.

Vi kommer även fördjupa oss i dom olika delarna som ingår i en sexuell upplevelse och vad dom kan innebära (tex kognitioner, normer, det sociala sammanhanget, fysiologiska processer, kulturella föreställningar och relationer) och prata om olika teorier som är värdefulla för dig att använda dig av i samtal med andra.  

Eftersom vår sexuella identitet utvecklas i relation till andra och hur vi socialiseras, kommer vi också prata om vår psykosexuella utveckling och olika varningsklockor som är värda att kunna identifiera för att hjälpa folk på bästa sätt. 

Att jobba med sexualitet och sexuella relationer är att ständigt jobba i fält som utmanar oss som personer. För att bli en bra sexrådgivare och samtalspartner krävs att vi ständigt reflekterar kring oss själva oh våra förmågor och förväntningar, och att vi vågar möta oss själva i vår sexualitet och vågar reflektera kring vilka upplevelser som har påverkat oss. 

Under ca 20 veckor kommer du att få ta dig igenom allt detta men också om medmänsklig interaktion och hur vi kan formulera och uttrycka våra sexuella behov, om svartsjuka samt om olika nivåer av lust och hur vi kan jobba med det, med olika konkreta övningar. 

En viktig del i den här utbildningen är att både kunna titta närmare på dom normer som samhället producerar, på hur intersektionalitet och olika maktstrukturer påverkar individer och par som vi möter och hur vi kan hjälpa till att hantera dessa (eftersom dessa i hög grad kommer påverka personens möjligheter till att känna lust och intimitet).  

Välkommen till en utbildning som kommer förändra din syn och uppfattning om intimitet och kontakt, för dig själv och andra.

Utbildningen omfattar om heltidsstudier ca 20 veckor.

 

Anmälan

Vi behöver få in din anmälan skriftligen via kontaktformuläret. Ange vilken yrkesutbildning eller kurs anmälan avser.  Välkommen att anmäla dig och låta din framgångsresa starta tillsammans med oss!

Har du frågor innan du anmäler dig maila till support@academyonline.se 


Betalning

Avgiften för utbildningen till Certifierad Sexrådgivare är 20 800 kr. Du kan betala på tre olika sätt. Hela avgiften på en faktura. Per modul i förskott för 4 160 kr. Delbetalning i 12 månader för 2 542 kr per månad. Alla avgifter är inklusive moms. 

I priset ingår

  • Skärminspelade föreläsningar och bilder
  • Övningsuppgifter
  • Inlämningsuppgifter
  • Kontinuerlig support via mejl och forum 
  • Utfärdande och utskick av certifikat/diplom
 

 

Huvudlärare
Anna Linde
Socionom
Legitimerad Hälso- och sjukvårdskurator
Sexolog

 

Access

Du har tillgång till var och en av modulerna i din utbildning i ett år, från det att du har påbörjat respektive modul.

Certifikat | Diplom

Efter genomförd och fullt betald utbildning, med godkänt resultat på samtliga inlämningsuppgifter, får du ett certifikat eller diplom. 

Recensioner

Vi är lyhörda för våra studenters omdömen. Efter genomförd utbildning ber vi dig svara på en kort utvärdering som ligger i kursportalen.

Education Made Easy