Certifierad

Resurspedagog

inriktning föräldrahandledning

Om utbildningen

Resurspedagog – utbildningen för dig som vill att arbeta inom förskola och grundskola. 

Vill du varar en del av att göra elevers skoldag meningsfull?

Varje elev är unik och har olika sätt att ta till sig kunskap. För att kunna tillgodose alla elevers behov behöver skolan all den kompetens som finns att få på arbetsmarknaden.

Som resurspedagog har du möjlighet att vara en viktig del för elevers lärande och meningsfullhet i skolan. Du kan genom ditt arbete göra stor skillnad för många elever. Det viktigaste är att du genuint tycker att det är roligt att jobba med barn och ungdomar.

Arbetsuppgifterna är varierande och omväxlande vilket gör varje dag spännande. De kan vara att skapa en stimulerande lärmiljö, utveckla undervisningen, ha enskilda motiverande samtal samt att delta i ett arbetslag där åsikter från din aspekt är viktig.

Detta innebär att du kommer att vara en nyckelperson för de specifika behov som finns både praktiskt och socialt. Med de teoretiska kunskaper, färdigheter i samtalsmetodik blir du som resurspedagog en unik kraft att räkna med.

Målet med utbildningen är att få kunskaper för att kunna stödja och assistera i en pedagogisk verksamhet. I utbildningen lär du dig bla om skolverket, barnkonventionen, diagnoser och också specialpedagogiska termer. Det finns exempel på utmaningar man kan stöta på som kräver anpassningar, stöd samt lågaffektivt bemötande och motiverande samtal.

Upplägget är skärminspelade föreläsningar, material, relevanta filmer, quiz och Inlämningsuppgifter där du redogör dina reflektioner kring olika teoriers förhållningssätt. I och med att detta yrke handlar om "mjuka värden" så blir det flertal övningar med ett "case". Det vill säga en situation som du ska tolka, reflektera över och lyfta fram olika förhållningssätt och problematisera.

Denna utbildning skiljer sig från liknande utbildningar på så sätt att den inte är utformad för en viss målgrupp, utan ger ett brett perspektiv och kan användas även i äldre elevgrupper.

Utbildningen omfattar om heltidsstudier ca 5 veckor.

 

Anmälan

Vi behöver få in din anmälan skriftligen via kontaktformuläret. Ange vilken yrkesutbildning eller kurs anmälan avser.  Välkommen att anmäla dig och låta din framgångsresa starta tillsammans med oss!

Har du frågor innan du anmäler dig maila till support@academyonline.se 


Betalning

Avgiften för utbildningen till Certifierad Resurspedagog är 13 500   kr. Du kan betala på tre olika sätt. Hela avgiften på en faktura. Per modul i förskott för 2 700 kr. Delbetalning i 12 månader för 1 333 kr per månad. Alla avgifter är inklusive moms. 

I priset ingår

  • Skärminspelade föreläsningar och bilder
  • Övningsuppgifter
  • Inlämningsuppgifter
  • Kontinuerlig support via mejl och forum 
  • Utfärdande och utskick av certifikat/diplom
 

Huvudlärare
Ewa Fankhauser
Utbildad förskollärare och personlig coach
Över tjugo års erfarenhet av läraryrket med inriktning kring funktionsnedsättningar.

Många års erfarenhet av LSS boende för barn och ungdomar.

 
 

Access

Du har tillgång till var och en av modulerna i din utbildning i ett år, från det att du har påbörjat respektive modul.

Certifikat | Diplom

Efter genomförd och fullt betald utbildning, med godkänt resultat på samtliga inlämningsuppgifter, får du ett certifikat eller diplom. 

Recensioner

Vi är lyhörda för våra studenters omdömen. Efter genomförd utbildning ber vi dig svara på en kort utvärdering som ligger i kursportalen.

Education Made Easy