Certifierad

Paralegal

Om utbildningen

Utbildningen Paralegal tillhandahåller grundläggande kunskaper inom juridik. Denna utbildning passar dig som vill jobba med enklare juridiska frågor inom domstolsyrken, advokatbyrå och juridiska avdelningar inom den privata eller offentliga sektorn.

Paralegal är en ganska ny yrkestitel i Sverige men har funnits under en längre period i USA. Paralegal är en juristassistent som ansvarar för den administrativa delen av juristyrken och tar hand om affärskorrespondens, skriver PM, enklare juridiska dokument, minnesanteckningar på möten och protokoll.

En paralegal är bland annat en kontaktperson för ombud, klienter, domstolar och myndigheter. Målet med denna utbildning är att du ska kunna känna dig trygg och kompetent med olika typer av juridiska frågor. Med hjälp av olika sökfunktioner kommer du kunna hitta rätt information, enkelt och snabbt. Efter att ha genomfört utbildningen kommer du kunna självständigt planera och genomföra projekt.

Du kommer behärska juridiska metoder, värdera information, kritiskt granska och analysera juridisk dokumentation. Utbildningen avslutas med en skriftlig examination som ger dig kunskap att kommunicera såväl skriftligt som muntligt korrekt på ett yrkesmässigt sätt.

Utbildning består av 4 moduler:

Modul 1

Vi börjar med introduktion till Rättsvetenskap. Du lär dig grundläggande teorier och filosofi om det svenska rättssystemet och domstolen.

Modul 2

I modul 2 lär du dig lagtext, rättspraxis, förarbeten och doktrin. Du lär dig kommunikation och retorik som hör till yrket. Du lär dig juridiska termer på svenska och engelska. Vi avslutar med att lagtolkning och lagtillämpning.

Modul 3

I modul 3 kommer du lära dig att söka information, skriva PM, tolka avtal, advokatetik samt advokatsamfundets regelverk. I denna modul kommer du lära dig ett problemfokuserat förhållningssätt, hur du arbetar självständig och i team, hur man strukturerar, driver och avslutar ett projekt.

Modul 4

Varje modul avslutas med några övningsuppgifter. Kursen avlutas med ett examensarbete som gäller som ett avslutande prov. Den sätter prov på dina kunskapsfärdigheter. I modul 4 lär du dig att sammanfatta kunskaper och skriva en uppsats utifrån en frågeställning. Innan uppsatsen går vi igenom: Vad ska uppsatsen innehålla? Hur kommer man i gång? Hur ska språket vara?

Utbildningen omfattar om heltidsstudier ca 4-5 veckor.

 

Anmälan

Vi behöver få in din anmälan skriftligen via kontaktformuläret. Ange vilken yrkesutbildning eller kurs anmälan avser.  Välkommen att anmäla dig och låta din framgångsresa starta tillsammans med oss!

Har du frågor innan du anmäler dig maila till support@academyonline.se 


Betalning

Avgiften för utbildningen till Certifierad Paralegal är 24 900 kr. Du kan betala på tre olika sätt. Hela avgiften på en faktura. Per modul i förskott för 6 225 kr. Delbetalning i 12 månader för 2 283 kr per månad. Alla avgifter är inklusive moms. 

I priset ingår

  • Skärminspelade föreläsningar och bilder
  • Övningsuppgifter
  • Inlämningsuppgifter
  • Kontinuerlig support via mejl och forum 
  • Utfärdande och utskick av certifikat/diplom
 

 

Huvudlärare

Katja Vrettou

Legitimerad lärare i juridik och sociologi. 

Filosofie Kandidat

University Diploma with a major in Law/Rättsvetenskap

 

Access

Du har tillgång till var och en av modulerna i din utbildning i ett år, från det att du har påbörjat respektive modul.

Certifikat | Diplom

Efter genomförd och fullt betald utbildning, med godkänt resultat på samtliga inlämningsuppgifter, får du ett certifikat eller diplom. 

Recensioner

Vi är lyhörda för våra studenters omdömen. Efter genomförd utbildning ber vi dig svara på en kort utvärdering som ligger i kursportalen.

Education Made Easy