Certifierad 

Par- och relationsterapeut

Om utbildningen

Brinner du för att hjälpa människor på ett ärligt och respektfullt sätt? 

Då är Par- och relationsterapeut utbildningen för dig. Som par- och relationsterapeut hjälper man människor att möta varandra med kunskap om kommunikation och spegling. En god kommunikation på rätt sätt skapar förståelse för varandra. Förståelse skapar trygghet i relationen och blir man dessutom speglad i relationen så tillgodoses ett av människans viktigaste behov, att bli sedd. Kommunikation på rätt sätt är oerhört viktigt för att relationen ska må bra. Spegling och kommunikation är några av de verktyg du får med dig i vår Par och relationsterapeututbildning.

Som par- och relationsterapeut är du den opartiska delen som genom samtal hjälper par och även enskilda människor att lösa konflikter. Utgångspunkten är att starta en öppen och förtroendefull dialog och påbörja förändringsprocessen, vilket är viktigt för samtal inom parrådgivning.

Parrådgivning handlar framför allt om att, i en parrelation, tillsammans med en rådgivare ge sig själv och den andre möjlighet att problematisera, lyssna och reflektera. I parrådgivning arbetar du som terapeut med att ge var och en tid och plats att berätta hur den tänker och vill ha det.

Efter avslutad utbildning kan du som par-och relationsterapeut arbeta med dina egna klienter på exempelvis din egen praktik, inom olika vårdteam (Vårdcentraler, privata/kommunala. Inom social omvårdnad, Kolumnist för tidningar/digitala eller sociala medier, eller konsultarbete. Arbetsmarknaden är väldigt bred och yrkesrollen väldigt flexibel.

Utbildningen omfattar om heltidsstudier ca 12 veckor.

 

Anmälan

Vi behöver få in din anmälan skriftligen via kontaktformuläret. Ange vilken yrkesutbildning eller kurs anmälan avser.  Välkommen att anmäla dig och låta din framgångsresa starta tillsammans med oss!

Har du frågor innan du anmäler dig maila till support@academyonline.se 


Betalning

Avgiften för utbildningen till Certifierad Par- och Relationsterapeut är 17 500 kr. Du kan betala på tre olika sätt. Hela avgiften på en faktura. Per modul i förskott för 5 833 kr.  

I priset ingår

  • Skärminspelade föreläsningar och bilder
  • Övningsuppgifter
  • Inlämningsuppgifter
  • Kontinuerlig support via mejl och forum 
  • Utfärdande och utskick av certifikat/diplom
 

 

Huvudlärare
Joyce Jacobsson
Utbildad pedagog med inriktning motiverande samtal och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar
Många års erfarenhet av kollegial handledning

 

Access

Du har tillgång till var och en av modulerna i din utbildning i ett år, från det att du har påbörjat respektive modul.

Certifikat | Diplom

Efter genomförd och fullt betald utbildning, med godkänt resultat på samtliga inlämningsuppgifter, får du ett certifikat eller diplom. 

Recensioner

Vi är lyhörda för våra studenters omdömen. Efter genomförd utbildning ber vi dig svara på en kort utvärdering som ligger i kursportalen.

Education Made Easy