Certifierad

Hälsofrämjande kost- och motionscoach

Om utbildningen

Inriktning mot vardagsmotion, hälsofrämjande kost och livsstil. Vill du arbeta med människor och förbygga ohälsa, eller drömmer du om att leda människor till att vilja röra på sig mer i sin vardag? Utbildningen är baserad på de nordiska näringsrekommendationerna (NNR) och den vetenskapliga grunden för nationella näringsrekommendationer.

Du vill skapa hälsofrämjande motionsvanor och du vill bidraga till en hälsofrämjande kosthållning som gynnar välmående och en hållbar livsstil. DU brinner för de enkla och säkra motionsvanorna som inte nödvändigtvis behöver utföras i ett gym utan appliceras direkt i vardagen och naturen. Som att dansa salsa i köket medan potatisen kokar eller att aktivera familjen med en upptäcktssafari i skogen. Du vill få redskapen att coacha alla åldersgrupper för en aktiv livsstil och en förebyggande kosthållning. För att undvika våra välfärdssjukdomar och ge dina klienter en hållbar vardag, gammal som ung. Då vet vi att denna utbildning perfekt för dig!

Efter genomförd utbildning är du redo att jobba som egen företagare eller anställd inom både den offentliga sektorn och den privata. Det kan tex vara som coach på en vårdcentral där människor har fått motion på recept, du kan ingå i ett team bland läkare, fysioterapeuter, mm. Förebyggande coach på en mödravårdscentral, sjukhus, äldreboende och inom skolan. Som egen företagare har du ett otroligt brett arbetsområde inom företagskulturen, där du kan nischa dig genom att coacha för en hållbar livsstil och för att minska sjukskrivningar. Ditt arbetsfält är enormt och det är endast du som sätter dina gränser. Med denna utbildning ger du dig kunskaper som sträcker sig utöver många andra hälsoutbildningar. Vilket bland annat innebär: Djupa kunskaper inom hälsofrämjande kosthållning, där du kan ge både förebyggande kostråd och konkreta råd för dina klienter i alla åldersgrupper.

Du kommer att coacha människor i den vardagliga motionen som är den allra bästa fysiska aktiviteten för oss människor. Människor är skapade för att röra på sig. Alltsedan jägarnas tid har vi rört på oss för att transportera oss, leta mat och för att få vardagen att fungera. I dagens samhälle är vi de mest stillasittande levande varelserna, vilket är en bidragande faktor till välfärdssjukdomar och smärtor. Denna utbildning ger dig alla kunskaper du behöver för att leda och coacha människor till ett bättre vardagsliv, för att hålla över tiden genom att bygga upp en hållbar livsstil. Du lär dig också bygga upp behandlingsplaner, där du kan ge råd och övningar till dina kunder i hälsofrämjande aktiviteter Du kommer att läsa grundläggande näringslära och hälsofrämjande kostvetenskap. Du kommer att lära dig kroppens fysiologi och hur muskler och leder samverkar med varandra. Du kommer även att skapa måltidsförslag, för alla åldersgrupper och familjesituationer. Du kommer att studera olika typer av vardagsmotions aktiviteter och hur dessa påverkar din hälsa och din kropp. Vi kommer även att gå igenom vad det är för skillnad på fysisk aktivet och träning. Vi tror på en hållbar livsstil och att få människor till en vardag fylld med aktiva val och hälsofrämjande matupplevelser!

Utbildningen omfattar om heltidsstudier ca 4 veckor.

 

Anmälan

Vi behöver få in din anmälan skriftligen via kontaktformuläret. Ange vilken yrkesutbildning eller kurs anmälan avser.  Välkommen att anmäla dig och låta din framgångsresa starta tillsammans med oss!

Har du frågor innan du anmäler dig maila till support@academyonline.se 

Betalning

Avgiften för utbildningen Certifierad Hälsofrämjande kost- och motionscoach är 16 900 kr. Du kan betala på tre olika sätt. Hela avgiften på en faktura. Per modul i förskott för 
4 225 kr. Delbetalning i 12 månader för 1 533 kr per månad . Alla avgifter är inklusive moms. 

I priset ingår

  • Skärminspelade föreläsningar och bilder
  • Övningsuppgifter
  • Inlämningsuppgifter
  • Kontinuerlig support via mejl och forum 
  • Utfärdande och utskick av certifikat/diplom
 

 

Huvudlärare
Rebecca Bjellverud
Lärare & pedagog
Innehar certifieringar inom följande områden:
Personlig tränare
Kostrådgivare & coach
Massageterapeut

 

Access

Du har tillgång till var och en av modulerna i din utbildning i ett år, från det att du har påbörjat respektive modul.

Certifikat | Diplom

Efter genomförd och fullt betald utbildning, med godkänt resultat på samtliga inlämningsuppgifter, får du ett certifikat eller diplom. 

Recensioner

Vi är lyhörda för våra studenters omdömen. Efter genomförd utbildning ber vi dig svara på en kort utvärdering som ligger i kursportalen.

Education Made Easy