Certifierad

Modedesigner

Om utbildningen

Drömmer du om att göra karriär som modedesigner? du har en passion för färg och form och vill lära dig hur man skapar en klädkollektion till en given målgrupp. Du kanske drömmer om ditt eget varumärke, eller vill arbeta på ett stort modeföretag som deras designer?

Utbildningen till modedesigner ger dig insikter och kunskap om de faktorer som styr mode och trender och hur man som designer skapar framgångsrika kollektioner för textila modeföretag. Du lär dig hela designprocessen och dess grunder. Du studerar textil och materiallära, färglära, skisstekniker och utbildningen innehåller också om hur man designar för en hållbar utveckling inom modebranschen. Under utbildningen utvecklas du i din kreativa förmåga liksom din känsla för den cirkulära produktutvecklingsprocessen. Modedesign utbildningen är en yrkesutbildning för dig som direkt efter avslutad utbildning vill arbeta som designassistent, designer inom mode och textil eller produktutvecklare. Eller du som behöver förberedande kunskaper för att söka dig till en designhögskola i Sverige eller utomlands. I denna yrkesutbildning kommer du få verklighets relaterade uppgifter som är riktade som om du arbetade mot ett befintligt modeföretag, för att du skall vara förberedd och väl införstådd i hur designprocessen fungerar. Undervisningen är direkt kopplad mot teori och praktiska moment. All undervisning sker av en lärare som själv arbetar i branschen. Trenderna är alltid i utveckling och utbildningen följer dessa för att vara bland de bästa på marknaden. Utbildningen är huvudsakligen på svenska, men fackuttryck och termer på engelska förekommer då engelska är det vedertagna branschspråket. Undervisningen är inriktad så att du som studerar utvecklar de kunskaper, färdigheter och kompetenser som krävs för yrket.

Utbildningen omfattar om heltidsstudier ca 20 veckor.

 

Anmälan

Vi behöver få in din anmälan skriftligen via kontaktformuläret. Ange vilken yrkesutbildning eller kurs anmälan avser.  Välkommen att anmäla dig och låta din framgångsresa starta tillsammans med oss!

Har du frågor innan du anmäler dig maila till support@academyonline.se 


Betalning

Avgiften för utbildningen till Certifierad Modedesigner är 29 900 kr. Du kan betala på tre olika sätt. Hela avgiften på en faktura. Per modul i förskott för 4 984 kr. Delbetalning i 12 månader för 2 700 kr per månad. Alla avgifter är inklusive moms. 

I priset ingår

  • Skärminspelade föreläsningar och bilder
  • Övningsuppgifter
  • Inlämningsuppgifter
  • Kontinuerlig support via mejl och forum 
  • Utfärdande och utskick av certifikat/diplom
 

 

Huvudlärare
Rebecca Bjellverud
Lång erfarenhet inom modedesign, produktutveckling och kreativt ledarskap
Driver ett eget varumärke
Frilansar som Modedesigner

 

Access

Du har tillgång till var och en av modulerna i din utbildning i ett år, från det att du har påbörjat respektive modul.

Certifikat | Diplom

Efter genomförd och fullt betald utbildning, med godkänt resultat på samtliga inlämningsuppgifter, får du ett certifikat eller diplom. 

Recensioner

Vi är lyhörda för våra studenters omdömen. Efter genomförd utbildning ber vi dig svara på en kort utvärdering som ligger i kursportalen.

Education Made Easy