Certifierad

Kostrådgivare för seniorer

Om utbildningen

Bli en expert inom kostrådgivning för Seniorer!

Är du passionerad för att främja hälsosamma kostvanor och förstå hur rätt näring kan påverka vårt välmående genom åren? Då är vår specialiserade utbildning som Kostrådgivare för seniorer skapad för dig! 

Varför denna utbildning?

Fokus på den äldre människan och våra seniorer. Bl a. Äldreomsorgen. Vår utbildning är skräddad för dig som redan arbetar med äldre och på boenden, hemtjänst eller i storkök. men även för de som vill utöka sina kompetenser inom kosthantering för den äldre åldersgruppen i vårt samhälle. Du kommer att få en gedigen grund inom näringslära och fysiologi, vilket är avgörande för att förstå hur kost och kropp samverkar i åldrandet.

Vi täcker ämnen som SNR-kost, energi- och proteinberikad kost, konsistensanpassad kost och mer. Du kommer att lära dig att hantera specifika utmaningar som sväljningssvårigheter, smakpreferenser, aptit och mättnad. 

Lär dig de nödvändiga anpassningarna som krävs när människor åldras och hur du skräddarsyr kostprogram för att möta individuella behov. Lär dig att exakt beräkna energiinnehållet för att optimera näringsintaget och stödja hälsa. Du får färdigheter att skapa skräddarsydda kostprogram för varje individ, med hänsyn till deras unika behov och förutsättningar.

Vår utbildning är grundad på de nordiska näringsrekommendationerna (NNR) och den vetenskapliga grunden för nationella näringsrekommendationer, vilket säkerställer hög kvalitet och evidensbaserad kunskap. Denna specialiserade utbildning öppnar dörrar till en mångsidig karriär, inklusive direkt arbete med privatpersoner, inom den offentliga sektorn på vårdcentraler, äldreboenden, hemtjänst och olika kostenheter.

Investera i din kompetens och framtid som kostrådgivare för seniorer. Bli den expert som gör verklig skillnad i människors liv genom en hälsosam och anpassad kost.

Anmäl dig  nu och ta steget mot en givande och meningsfull karriär!

Utbildningen omfattar om heltidsstudier ca 14 veckor.

 

Anmälan

Vi behöver få in din anmälan skriftligen via kontaktformuläret. Ange vilken yrkesutbildning eller kurs anmälan avser.  Välkommen att anmäla dig och låta din framgångsresa starta tillsammans med oss!

Har du frågor innan du anmäler dig maila till support@academyonline.se 

Betalning

Avgiften för utbildningen Certifierad Kostrådgivare för seniorer är 15 900 kr. Du kan betala på tre olika sätt. Hela avgiften på en faktura. Per modul i förskott för 2 650 kr. Alla avgifter är inklusive moms. 

I priset ingår

  • Skärminspelade föreläsningar och bilder
  • Övningsuppgifter
  • Inlämningsuppgifter
  • Kontinuerlig support via mejl och forum 
  • Utfärdande och utskick av certifikat/diplom
 

 

Huvudlärare
Rebecca Bjellverud
Lärare & pedagog
Innehar certifieringar inom följande områden:
Personlig tränare
Kostrådgivare & coach
Massageterapeut

 

Access

Du har tillgång till var och en av modulerna i din utbildning i ett år, från det att du har påbörjat respektive modul.

Certifikat | Diplom

Efter genomförd och fullt betald utbildning, med godkänt resultat på samtliga inlämningsuppgifter, får du ett certifikat eller diplom. 

Recensioner

Vi är lyhörda för våra studenters omdömen. Efter genomförd utbildning ber vi dig svara på en kort utvärdering som ligger i kursportalen.

Education Made Easy