Certifierad

Kostrådgivare för seniorer

Om utbildningen

När människan åldras så ändras kroppen och man kan behöva anpassa levnadsvanor och kostval därefter. Kroppens naturliga åldrande kan påverkas genom att välja kloka och näringsrika livsmedelsval som ger en positiv hälsofrämjande effekt. I denna utbildning riktar vi fokus på den äldre kroppen och hur man bäst förser kroppen med den rätta näringen. Vi fokuserar också på specialiserad kosthållning som motverkar minskad aptit, undernäring och sväljsvårigheter.

Med åldern så minskar våra lukt- och smaksinnen, hur kan man då skapa goda recept med glädje för gommen? Såväl menyer för den enskilde individen som för äldreboenden. Vi ägnar även ett kapitel om måltidsmiljön och hur viktigt det är att skapa tid och rum för att göra det till en positiv upplevelse att äta. Vi berör grundkost, SNR-kost, A-kost och E-kost, samt livsmedelsverkets rekommendationer.

Utbildningen ger grundläggande kunskaper inom näringslära och fysiologi, en väl omfattande förståelse för hur kosten och kroppen fungerar tillsammans och hur man genom kosten kan påverka och minska risken för olika sorter åldersrelaterade sjukdomar. Utbildningen är baserad på de nordiska näringsrekommendationerna (NNR) och den vetenskapliga grunden för nationella näringsrekommendationer.  Karriärstegen sträcker sig långt, för arbete direkt mot privatpersoner, i den offentliga sektorn såsom vårdcentraler, äldreboenden och hemtjänst samt olika kostenheter.

Utbildningen omfattar om heltidsstudier ca 14 veckor.

 

Anmälan

Vi behöver få in din anmälan skriftligen via kontaktformuläret. Ange vilken yrkesutbildning eller kurs anmälan avser.  Välkommen att anmäla dig och låta din framgångsresa starta tillsammans med oss!

Har du frågor innan du anmäler dig maila till support@academyonline.se 

Betalning

Avgiften för utbildningen Certifierad Kostrådgivare för seniorer är 19 900 kr. Du kan betala på tre olika sätt. Hela avgiften på en faktura. Per modul i förskott för 3 317 kr. Delbetalning i 12 månader för 1 867 kr per månad. Alla avgifter är inklusive moms. Du måste ha slutbetalat innan du kan få ditt examensbevis.

I priset ingår

  • Skärminspelade föreläsningar och bilder
  • Övningsuppgifter
  • Inlämningsuppgifter
  • Kontinuerlig support via mejl och forum 
  • Utfärdande och utskick av certifikat/diplom
 

 

Huvudlärare
Rebecca Bjellverud
Lärare & pedagog
Innehar certifieringar inom följande områden:
Personlig tränare
Kostrådgivare & coach
Massageterapeut

 

Access

Du har tillgång till var och en av modulerna i din utbildning i ett år, från det att du har påbörjat respektive modul.

Certifikat | Diplom

Efter genomförd och fullt betald utbildning, med godkänt resultat på samtliga inlämningsuppgifter, får du ett certifikat eller diplom. 

Recensioner

Vi är lyhörda för våra studenters omdömen. Efter genomförd utbildning ber vi dig svara på en kort utvärdering som ligger i kursportalen.

Education Made Easy