Certifierad

Kostrådgivare 

Om utbildningen

Idag vet vi hur stor betydelse kosten har för vår hälsa och välmående.

Som kostrådgivare blir dina kunskaper alltmer eftertraktade på arbetsmarknaden. Vår utbildning ger dig verktygen som säkerställer att det du lär dig är evidensbaserat och att du får de bästa förutsättningarna att i ditt nya yrke för att coacha dina klienter.

Yrkesutbildningen till Certifierad Kostrådgivare är baserad på de nordiska näringsrekommendationerna (NNR) och den vetenskapliga grunden för nationella näringsrekommendationer. Utbildningen som består av sex kursmoduler behandlar alla ämnen du behöver för att vara en yrkesverksam kostrådgivare.

Efter genomgången utbildning har du en bred grund att stå på. Du behöver inga förkunskaper, utan du får de verktyg du behöver under utbildningen. Karriärstegen sträcker sig långt. En stor del av yrket handlar ju om att möta och coacha människor och under utbildningen ligger stort fokus på kommunikation, rådgivande coaching samtal.

För att ytterligare träna på ditt nya yrke gör du också flera olika klientarbeten under utbildningen med direkt feedback från vår lärare.

Arbetet för Kostrådgivare är att förse sin klient med verktyg för bättre kostvanor genom att berätta om för- och nackdelar med olika sorters mat och dieter.

I utbildningen studerar vi ingående näringslära och fysiologi, på både ett makro- och mikroperspektiv. Att jobba proaktivt med kost och de basala grunderna för hälsa förbättrar din klients vardagsrutiner, för ett balanserat liv.

I utbildningen ingår också ett kapitel om sockerdetox.  Där du arbetar med ett klient fall för att skapa att sockeravvänjnings mönster.

Med våra fantastiska och erfarna lärare och föreläsare vid din sida kan du vara helt trygg med att få de kunskaper du behöver för att kunna arbeta som Kostrådgivare direkt efter utbildningen!

Vi erbjuder även i varje kursdel ett webbinarium som bokas direkt med vår lärare. Där kan du ställa frågor och funderingar kring uppgifter, kost och diskutera med andra elever.

Vi önskar dig varmt välkommen till vår utbildning!


Utbildningen omfattar om heltidsstudier ca 15 veckor.

 

Anmälan

Vi behöver få in din anmälan skriftligen via kontaktformuläret. Ange vilken yrkesutbildning eller kurs anmälan avser.  Välkommen att anmäla dig och låta din framgångsresa starta tillsammans med oss!

Har du frågor innan du anmäler dig maila till support@academyonline.se 

Betalning

Avgiften för utbildningen Certifierad Kostrådgivare är 19 900 kr. Du kan betala på tre olika sätt. Hela avgiften på en faktura. Per modul i förskott för  3 317 kr. Delbetalning i 12 månader för 1 867 kr per månad . Alla avgifter är inklusive moms. 

I priset ingår

  • Skärminspelade föreläsningar och bilder
  • Övningsuppgifter
  • Inlämningsuppgifter
  • Kontinuerlig support via mejl och forum 
  • Utfärdande och utskick av certifikat/diplom
 

 

Huvudlärare
Rebecca Bjellverud
Lärare & pedagog
Innehar certifieringar inom följande områden:
Personlig tränare
Kostrådgivare & coach
Massageterapeut

 

Access

Du har tillgång till var och en av modulerna i din utbildning i ett år, från det att du har påbörjat respektive modul.

Certifikat | Diplom

Efter genomförd och fullt betald utbildning, med godkänt resultat på samtliga inlämningsuppgifter, får du ett certifikat eller diplom. 

Recensioner

Vi är lyhörda för våra studenters omdömen. Efter genomförd utbildning ber vi dig svara på en kort utvärdering som ligger i kursportalen.

Education Made Easy