Certifierad

Frisör

Om utbildningen

Vill du bli Frisör - Grattis till ett fantastiskt yrkesval!

Är du kreativ, lyhörd, målinriktad, och social? Har du ett intresse och passion för färg, form och skapade? I en salong kommer du möta och behandla många olika människor, och tänkt dig att få sina kunder känna sig vackrare när de går ut.

Som frisör kan du arbeta på en salong i byn, i stan eller i något annat land. Yrket ger oss frisörer oändliga valmöjligheter. Som frisör blir man aldrig fullärd och får genom yrkeslivet en ständig utveckling, kunskap och erfarenhet. Hos oss behöver du inte ha några förkunskaper och vi kommer att ge dig praktiska samt teoretiska kunskaper, som ger dig en bred grund att stå på i ditt kommande yrkesliv.

Du kommer under studietiden att ha kontakt med kursledaren genom återkoppling på dina inlämningsuppgifter, samt kunna ställa frågor. Interaktivitet genom chat, mail och telefon. Kontinuerligt i kursmaterialet finns övningsuppgifter och inlämningsuppgifter så att du löpande kan stämma av att du tillgodogjort dig materialet på ett bra sätt.

Vi rekommenderar dig som elev att finna en potentiell praktikplats på en frisörsalong. Även om man inte alltid i början får ta kunder är det minst lika viktigt att se andra frisörer arbeta och för känna av arbetsmiljön i en på salong. I varje modul ingår (minst) 5 dagars (40 tim) praktik. De kan fördelas och planeras med vald handledare på din praktikplats. Handledningstimmarna ska dokumenteras och redovisas till oss genom att din handledare signerar ett redan färdigt utformat dokument som du erhåller av skolan.

Utbildningens omfattning är ca 720 studietimmar innehållande praktisk- och teoretisk studietidsinlärning, teoretiska och praktiska föreläsningar och praktik. Varje modul är ca 3 veckors heltidsstudier men du avgör själv din studietakt. Modul 6 är en kortare modul som är en Certifieringsmodul, innehållande praktiska samt teoretiska test. För att erhålla certifikatet skall du ha fullgjort alla moduler samt godkända sluttest.

Utbildningen omfattar om heltidsstudier ca 18 veckor.

 

Anmälan

Vi behöver få in din anmälan skriftligen via kontaktformuläret. Ange vilken yrkesutbildning eller kurs anmälan avser.  Välkommen att anmäla dig och låta din framgångsresa starta tillsammans med oss!

Har du frågor innan du anmäler dig maila till support@academyonline.se 

Betalning

Avgiften för utbildningen till Certifierad Frisör är 41 000 kr. Du kan betala på tre olika sätt. Hela avgiften på en faktura. Per modul i förskott för 6 833 kr. Delbetalning i 12 månader för 3 625 kr per månad. Alla avgifter är inklusive moms. 

I priset ingår

  • Skärminspelade föreläsningar och bilder
  • Övningsuppgifter
  • Inlämningsuppgifter
  • Kontinuerlig support via mejl och forum 
  • Utfärdande och utskick av certifikat/diplom
 

 

Huvudlärare
Johanna Åslund

Utbildad Frisör och Frisörlärare
Innehar gesällbrev/mästarbrev och lärarlegitimation

 

Access

Du har tillgång till var och en av modulerna i din utbildning i ett år, från det att du har påbörjat respektive modul.

Certifikat | Diplom

Efter genomförd och fullt betald utbildning, med godkänt resultat på samtliga inlämningsuppgifter, får du ett certifikat eller diplom. 

Recensioner

Vi är lyhörda för våra studenters omdömen. Efter genomförd utbildning ber vi dig svara på en kort utvärdering som ligger i kursportalen.

Education Made Easy