CERTIFICATE IN FOOD SERVICE MANAGEMENT

OBS! Denna utbildning ges på engelska. The Course is given in English.

Denna kurs är utformad för blivande Mat och dryck proffs för att hjälpa dem att bättre förstå de olika aspekterna av mat och dryck verksamhet. Läroplanen är resursstark för de som är angelägna om att främja sin karriär inom gästfrihet och mat och dryck.

Med avsnitt om de olika områdena för F & B verksamhet, detaljer om franchising, förvaltningsbolag och statliga tjänster, vi förstärker också grunderna för olika typer av tjänster, bordsdekorationer, utrustning som används i service, typer av menyer, typer av servicearbeten, matgarneringar och ackompanjemang och olika vanliga driftsförfaranden följt av mat och dryckesverksamheter.

I en serie med 7 fokuserade moduler är denna kurs utformad för att ge studenterna en djupgående inblick i praktiken av Food Service Management.

Med ämnen som sträcker sig från operativ planering, externa krafter som påverkar industrin, hantering av franchise, kedja och oberoende verksamheter och relaterad relation Kontroller till planering och ledarskap och styrning 12 veckors deltid eller 7 veckors heltidsstudier kommer att ge en utmärkt bas för sparka igång en karriär. Presenteras i lätt att navigera elektroniska moduler.

ATT STUDERA INNEBÄR ATT:

- Du startar din utbildning när du vill
- Du studerar hur du vill, med dator, läsplatta eller mobiltelefon
- Du avgör själv studietakten
- Du studerar var du vill

KURSPORTALEN

Utbildningen innehåller olika moduler där du fördjupar dig inom varje område. Under studietiden har du kontakt med kursledaren om du stöter på frågor och fundering kring kursmaterialet samt vid återkoppling av dina inlämningsuppgifter. Interaktivitet genom mail och telefon.

KURSPLAN

The Restaurant Business

• The Varied Field of Food Service

• The Outlook for Food Service

• The Restaurant Business

• The Dining Market and the Eating

Market

• Dining Well The Eating Market and

Its Dynamics

• Contemporary Popular Priced

Restaurants

• Quick Service Restaurants

• Fast Casual Restaurants Midscale

Restaurants Casual Restaurants

• High Check Average Restaurants

• Restaurants as Part of a Larger

Business

• Restaurants in Retail Stores

Restaurants in Shopping Malls

• Summary

• Key Words and Concepts

• Review Questions

• Internet Exercises

Restaurant Operations

• Restaurant Operations

• The Front of the House

• The Back of the House

• The “Office” General Management

• Making a Profit in Food Service

Operations

• Increasing Sales Reducing Costs

• Keeping the Score in Operations:

Accounting Statements and

Operating Ratios

• Cost of Sales Controllable

Expenses Capital Costs

• Life in the Restaurant Business

• Salary Levels

• Summary

• Key Words and Concepts

• Review Questions

• Internet Exercises

Restaurant Industry Org.

• Chain Restaurant Systems

• Marketing and Brand Recognition Site

Selection Expertise

• Access to Capital Purchasing

Economies Control and Information

Systems

• New Product Development Human

Resource Program Development

• Independent Restaurants

• Operating Advantages Marketing and

Brand Recognition

• Site Selection Access to Capital

• Purchasing Economies Control and

Information Systems

• Human Resources The Independent’s

Extra: Flexibility

• Franchised Restaurants

• The New Franchisee Continuing

Franchise Services

• The Franchisee’s View The Franchisor’s View

• Franchisor Franchisee Relations

• Summary

• Key Words and Concepts

• Review Questions

• Internet Exercises

Competitive Forces

• Competitive Conditions in

Food Service

• The Marketing Mix

• Product

• Price Place and Places

Promotion

• Competition with Other

Industries

• Convenience Stores

Supermarkets The Home

as Competition

• Summary

• Key Words and Concepts

• Review Questions

• Internet Exercises

On Site Food Service

• Comparing On Site and Commercial

Food Services

• Self Operated Facilities

• Managed Services Companies

• Pros and Cons of Managed Services

• Business and Industry Food Service

• College and University Food Service

College Students as Customers

• Health Care Food Service

• The Dietetic Professional The Dietetic

Technician The Dietary Manager

• Health Care Food Service Department

Organization

• Trends in Health Care Food Service

• School and Community Food Service

• The School Food Service Model

• Contract Companies in School Food

Service Trends in School Food Service

• Service Programs for the Aging

Community Based Services

• Other Segments

• Recreation

Correctional Facilities Private Clubs

Transportation

• Vending

• Summary

• Key Words and

Concepts

• Review Questions

Issues Facing Foodservice

• Consumer Concerns

• Health and Wellness Fast Food

and a Hectic Pace Nutrition and

Labelling

• Food Safety and Sanitation

Alcohol and Dining

• Food Service and the Environment

• Thinking About Garbage from

Dump to Waste Stream

• The Greening of the Restaurant

Industry

• Technology

• Enhancing Customer Service

Technology in the Back of the

House

• Technology, the Internet, and Food

Service Marketing

• Technology and Management

• Summary

• Key Words and Concepts

• Review Questions

• Internet Exercises

The Role of Service

• A Study of Service

• What Is Service?

• Types of Service

• Rendering Personal Service

• Task Interpersonal Skills

• Managing the Service Transaction

• The Product View of Service The

Process View: Empowerment

• Production or Process View?

• How Companies Organize for

Service

• Service Strategy ■ Service Culture

• The Employee as Product: The

Importance of People

• Service as a Sustainable

Competitive Advantage

• Summary

• Key Words and Concepts

• Review Questions

• Internet Exercises

ACCESS

Från det att du börjar studera en kurs har du tillgång till materialet under ett år.

CERTIFIERAD
När du gjort alla övningar och inlämningsuppgifter samt avklarat examen skickar vi dig ett Certifikat.
KUNDNÖJDHET
Vi är lyhörda för våra kunders omdömen och kommer därför att maila dig en kort enkät efter avslutad kurs.

KURSPORTALEN

Du läser utbildningen i vår kursportal när du vill. Där finns skärminspelade föreläsningar, stillbilder från föreläsningarna, övningsuppgifter och inlämningsuppgifter. Du gör allt i kursportalen.

MÅLGRUPP

Utbildningen är gjord för dig som vill studera var du vill, när du vill och hur du vill. Du har tillgång till kursmaterialet oavsett teknikplattform, t ex stationär dator, laptop, surfplatta eller mobiltelefon. Eftersom utbildningen bedrivs i din valda studietakt går det utmärkt att kombinera utbildningen med arbete. Du väljer också själv när du vill starta utbildningen. Inga förkunskaper behövs om det inte anges att du måste ha läst en viss modul eller kurs innan.

EXAMEN

Efter godkända inlämningsuppgifter och examensarbete har du uppnått kraven för Certificate in Food Service Management.

UTBILDNINGENS INNEHÅLL

Här ovan hittar du en detaljerad kursplan. Du får tillgång till skärminspelade föreläsningar, stillbilder från föreläsningarna, övningsuppgifter och inlämningsuppgifter. Övningsuppgifterna är till för att du ska träna med nyss genomgånget material. Dessa skickas inte in. Inlämningsuppgifterna skickas in för granskning av vår personal och sedan får du återkoppling på dessa. 

Du läser i valfri studietakt men om heltid ca 7 veckor.

KURSAVGIFT

Kursavgiften för utbildningen är 17 500 kr inkl moms. Betalning i förskott mot faktura med 2 500 kr inkl moms per modul eller hela utbildningen mot en faktura. Delbetalning under 12 månader möjlig med 1 667 kr/månad.

I kursavgiften ingår:
- Föreläsningsmaterial i Kursportalen genom skärminspelade föreläsningar
- Övningsuppgifter
- Inlämningsuppgifter
- Kontinuerlig support via mail och telefon samt yrkesvägledning
- Utfärdande och utskick av examensbevis

SUPPORT

Om du under dina studier stöter på frågor eller problem kan du maila på support@academyonline.se så hjälper vi dig.

FRÅGOR

Om du har frågor innan du gör din anmälan maila dessa till support@academyonline.se
Du kan också ringa på 0775-544000 vx.

ANMÄLAN

Vi behöver få in din anmälan skriftligen via kontaktformuläret nedan eller via mail till support3@academyonline.se
Ange vilken yrkesutbildning eller kurs anmälan avser.