Diplomerad 

Florist

Om utbildningen

Kan man bli florist på distans? Absolut! Med den moderna tekniken kan vi lära ut samma innehåll som vi gör på träffarna. Och eftersom varje uppgift granskas av läraren i detalj, så får man samma feedback. Med moderna bilder eller film på dina kreationer kan läraren lätt se din nivå och lämna feedback på varje uppgift i portalen.

Floristyrket är ett kreativt yrke och du älskar sannolikt att arbeta med blommor och växter och att hjälpa dina kunder på bästa sätt. Du får lära dig både traditionella och nya tekniker samt olika arbetssätt som förekommer i en blomsterbutik. Grundläggande kunskap i botanik och kunskap och namn på de vanligaste blommorna och växterna vi använder i Sverige.

Yrkesutbildningen till Diplomerad Florist är fokuserad på att du efter examen ska kunna arbeta i butik, på events eller mässor med allt som rör Floristyrket. Utbildningen bedrivs på distans med tillgång till Kursportal med bl a inspelade föreläsningar, filmer, övningsuppgifter, inlämningsuppgifter och examensarbete.

Du kan börja när du vill. Innehållet i varje modul hittar du i utbildningsplanen. 

Du läser de fyra modulerna i kronologisk ordning. I Kursportalen hittar du filmade föreläsningar, övningsuppgifter, inlämningsuppgifter, ett diskussionsforum och support samt examensarbete. Du laddar upp inlämningsuppgifter (text, foton, film, moodboard etc) direkt i Kursportalen och får feedback av din floristlärare.

Ett startkit med diverse material/verktyg postas hem till dig när vi mottagit betalningen av din faktura. Utbildningen avslutas med ett examensprov och du får vid godkänt ett examensbevis som Diplomerad Florist skickat till dig. Eftersom utbildningen bedrivs på distans där du själv avgör studietakten går det utmärkt att kombinera utbildningen med ordinarie jobb.

 

Anmälan

Vi behöver få in din anmälan skriftligen via kontaktformuläret. Ange vilken yrkesutbildning eller kurs anmälan avser.  Välkommen att anmäla dig och låta din framgångsresa starta tillsammans med oss!

Har du frågor innan du anmäler dig maila till support@academyonline.se 

Betalning

Avgiften för grundutbildningen till Diplomerad Florist på renodlad distans i Kursportalen är 19 000 kr inkl. moms. Betalning i förskott mot faktura inför varje modul (4 totalt) med 4 750 kr inkl moms per modul eller hela utbildningen mot en faktura. 

I priset ingår

  • Skärminspelade föreläsningar och bilder
  • Övningsuppgifter
  • Inlämningsuppgifter
  • Kontinuerlig support via mejl och forum 
  • Utfärdande och utskick av diplom

Ett start kit med material/verktyg etc postas hem till dig när vi mottagit betalningen av din faktura.

Kostnad som tillkommer är de blommor mm som du måste köpa in under utbildningens  gång för att kunna göra övningar och inlämningsuppgifter samt examensarbete. Om du köper detta material i en vanlig blomsterbutik uppgår totalkostnaden till ca 5 000-6 000 kr.

 
 

Huvudlärare
Anna Jernström
Florist

 

Access

Du har tillgång till var och en av modulerna i din utbildning i ett år, från det att du har påbörjat respektive modul.

Certifikat | Diplom

Efter genomförd och fullt betald utbildning, med godkänt resultat på samtliga inlämningsuppgifter, får du ett certifikat eller diplom. 

Recensioner

Vi är lyhörda för våra studenters omdömen. Efter genomförd utbildning ber vi dig svara på en kort utvärdering som ligger i kursportalen.

Education Made Easy