Certifierad

Cirkulär Modedesigner

Om utbildningen 

Utbildningen Cirkulär modedesigner är en specialutformad utbildning mot hållbarhetsutveckling inom mode och textil. Där erhåller du dessutom en grundutbildning som designer specialiserad mot hållbar utveckling, slow fashion. Utbildningen tar upp de olika förändringar som kommer att behövas när framtidens produktion inom mode- och textilindustri skall möta de globala utmaningarna i de hållbarhetskvalifikationer vi kommer möta. Utbildningen ger en djup förståelse för vilka cirkulära policyers och kvalificerade designprocesser som krävs i ett samhälle där modeindustrin skall hålla över tid och i ett samhälle där man måste se över resurser för en minskad klimatpåverkan. Hur kan man som designer uppfylla dessa mål genom att skapa mode för ett hållbart samhälle i alla led i designprocessen? 

Utbildningen har här sin tyngdpunkt i studierna kring olika hållbarhetsmål i designprocessen, klimatpåverkan, materialval, produktionsprocesser. Utbildningen inkluderar studier i konsumentanalys, hur ser framtiden ut i trenderna för shopping, hur vi bemöter ett konsumerande samhälle med ett hållbart mode? Du får genom individuell handledning och individuella projekt inom utbildningen möjligheter att kunna skapa din personliga portfolio för hållbart mode. Du som redan är verksam i branschen kan med fördel utgå från ett redan befintligt verksamhetsmål eller som ett nystartat företag skapa en hållbarhetsstrategi för designprocessen.

Utbildningen omfattar om heltidsstudier ca 20 veckor.

 

Anmälan

Vi behöver få in din anmälan skriftligen via kontaktformuläret. Ange vilken yrkesutbildning eller kurs anmälan avser.  Välkommen att anmäla dig och låta din framgångsresa starta tillsammans med oss!

Har du frågor innan du anmäler dig maila till support@academyonline.se 


Betalning

Avgiften för utbildningen till Cirkulär Modedesigner är 32 900 kr. Du kan betala på tre olika sätt. Hela avgiften på en faktura. Per modul i förskott för 5 484 kr. Delbetalning i 12 månader för 2 950 kr per månad. Alla avgifter är inklusive moms. 

I priset ingår

  • Skärminspelade föreläsningar och bilder
  • Övningsuppgifter
  • Inlämningsuppgifter
  • Kontinuerlig support via mejl och forum 
  • Utfärdande och utskick av certifikat/diplom
 

 

Huvudlärare
Rebecca Bjellverud
Lång erfarenhet inom modedesign, produktutveckling och kreativt ledarskap
Driver ett eget varumärke
Frilansar som Modedesigner

 

Access

Du har tillgång till var och en av modulerna i din utbildning i ett år, från det att du har påbörjat respektive modul.

Certifikat | Diplom

Efter genomförd och fullt betald utbildning, med godkänt resultat på samtliga inlämningsuppgifter, får du ett certifikat eller diplom. 

Recensioner

Vi är lyhörda för våra studenters omdömen. Efter genomförd utbildning ber vi dig svara på en kort utvärdering som ligger i kursportalen.

Education Made Easy