Certifierad 

Boendestödjare

Om utbildningen

Att arbeta som boendestödjare (boendehandledare) innebär att motivera och stödja personer med olika funktionsnedsättningar. Allt ifrån psykisk ohälsa till en fysisk funktionsnedsättning. Boendehandledaren utför arbetet både i brukarens enskilda bostad och i närområdet. Som boendestödjare motiverar, stimulerar och stödjer du personer med olika funktionsnedsättningar att hantera sin vardag för att leva ett så självständigt liv som möjligt med livskvalitet.

Boendestödjaren arbetar också med dokumentation, genomförande planer och kontakmanskap. Att jobba som boendestödjare är en insats både utifrån ett pedagogiskt men också ett socialmässigt perspektiv.

Det finns olika boendeformer för olika behov av stöd. En person kan få stöd i sin egen bostad i så kallat ordinärt boende eller mer omfattande stöd i gruppbostad eller servicebostad i så kallad bostad med särskild service.

I utbildningen ingår det en APL – Arbetsplatsförlagt lärande på 4 veckor (om eleven studerar på heltid)

Utbildningen omfattar om heltidsstudier ca 10 veckor.

 

Anmälan

Vi behöver få in din anmälan skriftligen via kontaktformuläret. Ange vilken yrkesutbildning eller kurs anmälan avser.  Välkommen att anmäla dig och låta din framgångsresa starta tillsammans med oss!

Har du frågor innan du anmäler dig maila till support@academyonline.se 


Betalning

Avgiften för utbildningen till Certifierad Boendestödjare är 15 650 kr. Du kan betala på tre olika sätt. Hela avgiften på en faktura. Eller per modul i förskott för 2 609 kr. Delbetalning i 12 månader för 1 513 kr per månad. Alla avgifter är inklusive moms. 

I priset ingår

  • Skärminspelade föreläsningar och bilder
  • Övningsuppgifter
  • Inlämningsuppgifter
  • Kontinuerlig support via mejl och forum 
  • Utfärdande och utskick av certifikat/diplom

Övrigt

Tänk på att arbetsgivare kan ha särskilda regler och bestämmelser vad gäller utbildningsform och utbildningsbevis som grund för anställning.Det ansvaret ligger på kursdeltagaren själv att kolla upp vad som gäller innan påbörjad utbildning hos oss.

 

 

Huvudlärare
Joyce Jacobsson
Utbildad pedagog med inriktning motiverande samtal och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar
Många års erfarenhet av kollegial handledning

 

Access

Du har tillgång till var och en av modulerna i din utbildning i ett år, från det att du har påbörjat respektive modul.

Certifikat | Diplom

Efter genomförd och fullt betald utbildning, med godkänt resultat på samtliga inlämningsuppgifter, får du ett certifikat eller diplom. 

Recensioner

Vi är lyhörda för våra studenters omdömen. Efter genomförd utbildning ber vi dig svara på en kort utvärdering som ligger i kursportalen.

Education Made Easy