Certifierad 

Behandlingspedagog

Om utbildningen

Brinner du för barn och ungdomar som har hamnat snett i livet och satt sig i kriminaliteten eller missbruk? Vill du vara med och förändra deras livssituation? Då kan titeln behandlingspedagog vara det rätta yrket för dig och öppna nya vägar inom det sociala arbetet.

Behandlingspedagogens viktigaste uppgift är att bygga trygga relationer med utvalda behandlingsmetoder samt att medverka i att klienten får den trygghet, säkerhet, vård och behandling som klienten behöver. Behandlingspedagogen har olika uppgifter men några av de kan vara att arbeta med klienter i abstinens och avgiftningsfas, kontaktmannaskap eller bidra aktivt till att behandlingsplaner fullföljs och dokumentera enligt riktlinje.

Efter avslutad utbildning kan du arbeta som behandlingspedagog på Hvb-hem, statliga institutioner, i kommunal öppenverksamhet eller fältverksamhet, inom kriminalvården, kvinnojourer, hem för ensamkommande flyktingbarn eller på resursskolor.

I modul 8 ingår delen att prova på praktiskt lärande i arbete, via en praktikperiod på 4 veckor. Praktiken ordnar ni studenter själva, och ska vara i en verksamhet där ni får pröva på er eventuellt kommande yrkesroll och titel. Syftet med praktiken är att de studerande ska få lära sig ur en kunskapsnivå i en verklig miljö. På en  arbetsplats får de studerande möjlighet att vidareutveckla sina kunskaper, färdigheter och kompetenser, och företrädare för arbetslivet ska delta aktivt med planeringen, organiseringen och genomförandet av praktikarbetet.

Utbildningen omfattar om heltidsstudier ca 12 veckor.

 

Anmälan

Vi behöver få in din anmälan skriftligen via kontaktformuläret. Ange vilken yrkesutbildning eller kurs anmälan avser.  Välkommen att anmäla dig och låta din framgångsresa starta tillsammans med oss!

Har du frågor innan du anmäler dig maila till support@academyonline.se 


Betalning

Avgiften för utbildningen till Certifierad Behandlingspedagog är 21 500 kr. Du kan betala på tre olika sätt. Hela avgiften på en faktura. Per modul i förskott för 2 389 kr. Delbetalning i 12 månader för 2 000 kr per månad. Alla avgifter är inklusive moms. 

I priset ingår

  • Skärminspelade föreläsningar och bilder
  • Övningsuppgifter
  • Inlämningsuppgifter
  • Kontinuerlig support via mejl och forum 
  • Utfärdande och utskick av certifikat/diplom
 

 

Huvudlärare
Joyce Jacobsson
Utbildad pedagog med inriktning motiverande samtal och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar
Många års erfarenhet av kollegial handledning

 

Access

Du har tillgång till var och en av modulerna i din utbildning i ett år, från det att du har påbörjat respektive modul.

Certifikat | Diplom

Efter genomförd och fullt betald utbildning, med godkänt resultat på samtliga inlämningsuppgifter, får du ett certifikat eller diplom. 

Recensioner

Vi är lyhörda för våra studenters omdömen. Efter genomförd utbildning ber vi dig svara på en kort utvärdering som ligger i kursportalen.

Education Made Easy