Certifierad

Spa-terapeut

Om utbildningen

Drömmen om att arbeta på en vacker spaanläggning eller i en professionell skönhetssalong är nu tillgängligt för alla, oavsett var du bor i landet. Att arbeta som certifierad spa-terapeut handlar främst om att utföra olika behandlingar med hög kvalité och god service.

Den här yrkesutbildningen är vägen till en framgångsrik karriär inom spabranschen. Den leder dig mot en anställning på en spaanläggning, skönhetssalong eller till att starta egen verksamhet inom yrket. Det krävs inte några förkunskaper. Ditt intresse för hälsa, skönhet och service är det viktigaste för att lyckas. Utbildningen passar också dig som är massör eller massageterapeut sedan tidigare och som nu vill utvecklas för att kunna komplettera med fler behandlingar.

Utbildningen motsvarar 6-8 veckor heltidsstudier inklusive 2 veckor praktiskt arbete på en spaanläggning eller på en skönhetssalong. Din handledare ska vara utbildad hudterapeut eller spaterapeut för att du ska få en bra start i yrket.

Först lär du dig ditt nya yrke med hjälp av inspelade föreläsningar och instruktionsfilmer på alla spabehandlingar. Sedan praktiserar du dina kunskaper på en praktikplats i närheten där du bor eller där du vill arbeta som spa-terapeut i framtiden. Du ansvarar själv för att hitta din praktikplats.

Modulernas innehåll:

Modul 1 – teoretisk spakunskap.

Modul 2 – praktisk spabehandling (innehåller 40 timmar praktik).

Modul 3 – praktisk spabehandling (innehåller 40 timmar praktik).

Det finns möjlighet att genomföra din praktik i modul 2 och 3 i följd, om det underlättar för dig eller din praktikplats. Din handledare och du får tydliga instruktioner om praktikens innehåll med tillhörande dokumentation. Innan du påbörjar din praktik ska du se över att du är rätt försäkrad genom din egen eller praktikplatsens försäkring.

Allt kursmaterial ingår och det finns inget krav på att köpa egna böcker, verktyg eller produkter. Utbildningen är ej bunden till ett särskilt hudvårdsmärke. Du får en genuin kunskap om hudvårdsprodukter som du enkelt kan använda oavsett vilket märke du arbetar med. I modul 1 får du även chansen att fördjupa dina kunskaper i ett valfritt hudvårdsmärke.

Utbildningen omfattar om heltidsstudier ca 8 veckor inkl. två veckor praktik.

 

Anmälan

Vi behöver få in din anmälan skriftligen via kontaktformuläret. Ange vilken yrkesutbildning eller kurs anmälan avser.  Välkommen att anmäla dig och låta din framgångsresa starta tillsammans med oss!

Har du frågor innan du anmäler dig maila till support@academyonline.se 


Betalning

Avgiften för utbildningen till Certifierad Spa-terapeut är 21 900 kr. Du kan betala på tre olika sätt. Hela avgiften på en faktura. Per modul i förskott för 7 300 kr. Delbetalning i 12 månader för 1 950 kr per månad . Alla avgifter är inklusive moms. 

I priset ingår

  • Skärminspelade föreläsningar och bilder
  • Övningsuppgifter
  • Inlämningsuppgifter
  • Kontinuerlig support via mejl och forum 
  • Utfärdande och utskick av certifikat/diplom
 

 

Huvudlärare
Maria Alexandersson
Yrkeslärarexamen - legitimerad lärare
Spa- massage- nagel- och hudterapeut
Stylist med expertis inom färg, stil och personal shopping

 

Access

Du har tillgång till var och en av modulerna i din utbildning i ett år, från det att du har påbörjat respektive modul.

Certifikat | Diplom

Efter genomförd och fullt betald utbildning, med godkänt resultat på samtliga inlämningsuppgifter, får du ett certifikat eller diplom. 

Recensioner

Vi är lyhörda för våra studenters omdömen. Efter genomförd utbildning ber vi dig svara på en kort utvärdering som ligger i kursportalen.

Education Made Easy