Certifierad

Nutritionist

Antiinflammatorisk kost

Om utbildningen

I Utbildningen till Certifierad Nutritionist för antiinflammatorisk kost får du gedigna kunskaper inom näringslära och fysiologi som är grunden till att förstå människokroppens system. Utbildningen riktar sig till dig som har ett stort intresse för sambandet mellan livsstil och hälsa, vill kunna påverka kroppens naturliga sätt att läka inifrån och ut. Dagens samhälle och livsmedelsindustrin triggar och livnär sig på massaindustrin när det handlar om processade livsmedel. Livsmedelsval som gör mer skada än nytta i kroppen. Kroppen behöver näringsrik kost för att fungera optimalt. 

Trötthet, infertilitet, smärta och sömnsvårigheter och hormonella rubbningar kan alla relatera till inflammatoriska processer i kroppen som vi får genom den kost vi äter. Fokus i denna utbildning är just hormoner och inflammationer, eftersom det är kärnan i alla moderna hälsobekymmer i dagens samhälle. Många av våra vardagliga vanor och ovanor ökar inflammationsnivåerna i vår kropp. Med en ökad inflammation i kroppen utgör det risk för sjukdomar och hormonella problem, såsom fetma, metabola syndrom till ångest och magbesvär och hudproblem. 

Efter genomgången utbildning kommer du att kunna coacha dina klienter utefter deras behov i vilken fas de ligger i inom de inflammatoriska nivåerna i deras kroppar. Du får lära dig hur du skapar upp kostscheman och hur du följer upp en klient. I utbildningen ingår även mycket nedladdningsbart material du kommer att arbeta med efter din utbildning. Tex livsmedels index för en antiinflammatorisk kosthållning, som är läkande för kroppen. Du erhåller även kostscheman, och receptlayouter mm. Du lär dig hur och varför olika kosthållningar passar människor olika bra och hur du vägleder dina klienter till en lämplig variant. Utbildningen innehåller en värdefull modul i coachning och samtalsmetodik (Motiverande Samtal). Lika viktigt är kommunikation och förmågan att möta människor i nuet, som att kunna coacha dem genom en förändringsprocess mot ett mål. Vi strävar efter att förse dig med ett godhjärtat och ärligt innehåll som befrämjar såväl enskilda människors hälsa som en hållbar samhällsutveckling. Du kommer vara en nyckelperson för välmående och en inspiratör till ett friskare liv.

Utbildningen omfattar om heltidsstudier ca 16 veckor.

 

Anmälan

Vi behöver få in din anmälan skriftligen via kontaktformuläret. Ange vilken yrkesutbildning eller kurs anmälan avser.  Välkommen att anmäla dig och låta din framgångsresa starta tillsammans med oss!

Har du frågor innan du anmäler dig maila till support@academyonline.se 


Betalning

Avgiften för utbildningen till Certifierad Nutritionist Antiinflammatorisk kost är 17 900 kr. Du kan betala på tre olika sätt. Hela avgiften på en faktura. Per modul i förskott för 2 557 kr. Delbetalning i 12 månader för 1 700 kr per månad. Alla avgifter är inklusive moms. 

I priset ingår

  • Skärminspelade föreläsningar och bilder
  • Övningsuppgifter
  • Inlämningsuppgifter
  • Kontinuerlig support via mejl och forum 
  • Utfärdande och utskick av certifikat/diplom
 

 

Huvudlärare
Rebecca Bjellverud
Lärare & pedagog
Innehar certifieringar inom följande områden:
Personlig tränare
Kostrådgivare & coach
Massageterapeut

 

Access

Du har tillgång till var och en av modulerna i din utbildning i ett år, från det att du har påbörjat respektive modul.

Certifikat | Diplom

Efter genomförd och fullt betald utbildning, med godkänt resultat på samtliga inlämningsuppgifter, får du ett certifikat eller diplom. 

Recensioner

Vi är lyhörda för våra studenters omdömen. Efter genomförd utbildning ber vi dig svara på en kort utvärdering som ligger i kursportalen.

Education Made Easy