Certifierad

Makeup Artist

 

Drömmer du också om att starta en karriär inom skönhetsbranschen? 

Få tips och råd om hur du gör genom att delta i vår gratis webinar och få chans till en bonus värd 5000 kr! För att anmäla dig ange din email och skriv in ditt namn och "Skicka webinar" i meddelandefältet.


Drömmer du om att få resa runt i världen, arbeta i spännande miljöer med ett team av kreativa människor eller vill du arbeta med make-up i en skönhetssalong, då är denna utbildning den rätta för dig

Du behöver inte ha några förkunskaper sedan tidigare och vi kommer att gå igenom allt du kan tänkas behöva veta inför ditt nya yrke som Make up artist. Vi kommer lägga fokus på skönhet, mode och konsultation. Efter avklarad utbildning blir du certifierad Make up artist.

Du kommer få lära dig alla makeupens grunder, och de redskap och produkter som du kan tänkas behöva användning utav i yrkeslivet. Lektionerna innehåller de makeuptekniker som krävs för att du som elev skall få en bra grund att stå på och för att sedan själv välja den inriktning du önskar fokusera på, vare sig det är att stå i en butik, brudsminkningar, salong eller mode och skönhet.

Välkommen att anmäla dig och låta din framgångsresa starta tillsammans med oss!

Några kommentarer från utexaminerade studenter:

Omdöme 5/5

”Väldigt bra och lärorikt utbildning". Trevligt bemötande av en proffsig och erfaren lärare. Är super nöjd med utbildningen som helhet. "Har fått lära mig mycket samt haft kul samtidigt.” Mari Fredriksson

Omdöme 5/5

”Det bästa med utbildningen var att jag fick lära mig mycket och att läraren var jättebra och tydlig." Jag tycker att allt med kursen var bra. Därför vill jag även börja med en annan kurs snart med er på Academy Online. "Tack så jättemycket!” Kolsum Karimi

Omdöme 5/5

”Mycket lärorik utbildning och väldigt bra kursledare så smidigt att kunna kontakta henne och få hjälp med en gång". Supernöjd!  Tack så jättemycket!" Hanan Yacob

Omdöme 5/5

”Det bästa med utbildningen var att den var så bred, och att man efter utbildningen var beredd för alla möjliga slags uppdrag! Ett plus med ett startkit för alla tillfällen” Shanti Hedelin

Om utbildningen

Varför ska du välja att gå denna utbildning till Certifierad Make up Artist?

När du börjar hos oss så finns möjlighet att köpa professionella kit speciellt framtaget för Make up artister. Du köper frivilligt kiten fristående från kursavgiften, det finns 4 olika kit att välja bland och dem får du till ett rabatterat pris.

Kiten går att delbetala 4 gånger och skickas ut till dig efter att alla fakturorna är betalda. Skriv till denna mejl lingmerth@academyonline.se för att få hjälp med att köpa in kitet. Alternativt så skaffar du själv de produkter du behöver under studietiden, men vi rekommenderar starkt att införskaffa ett professionellt kit med kvalitetsprodukter speciellt framtaget för Make up artister. Det ger ett mer seriöst intryck när du sedan ska ut och börja arbeta inom ditt nya yrke som Make up artist.

Vi har noga valt ut vilka produkter som du kommer behöva i ditt arbete som Make up artist. Vi har valt bort onödiga produkter i de olika kiten som du ändå inte kommer ha någon användning av i framtiden, så du inte behöver lägga ut pengar på det. Produkterna är av givetvis inte djurtestade och penslarna är veganska och högpigmenterade. Jag har noggrant valt ut FÄRG makeup som samarbetspartner, då jag har goda erfarenheter av deras produkter.

De har funnits på marknaden sedan 2004, då valde de att ta fram produkter för Make up artister med hög standard. Det är ett svenskt och prisbelönt makeupmärke som skapades och av Birgitta Lagerholm och som nu ägs av Aysha Jones. För mig och FÄRG är det viktigt med inkludering och FÄRG har makeupprodukter som passar alla från den ljusaste till mörkaste hudton.

Vi fokuserar på din portfolio! Du har även möjlighet att köpa till ett fototillfälle med professionell fotograf fristående från kursavgiften. Skriv till denna mejl lingmerth@academyonline.se för att få hjälp med att boka upp dig på en tid. Att bygga upp en portfolio för att sedan kunna visa upp för potentiella arbetsgivare är precis (som du säkert redan vet) kritiskt för att kunna få arbete som Make up artist. Efter att ha funderat på vad jag själv hade önskat jag hade fått hjälp med efter jag slutfört min utbildning till Make up artist så har jag valt att fokusera på byggandet av portfolio. Det tog mig faktiskt många många år efter att jag gått ut min utbildning att bygga upp min portfolio med tillräckligt många professionella bilder, och när jag väl var klar med det så hade jag någonstans på vägen tappat suget och drivet som jag hade i början då jag precis startade utbildningen. Här får du hjälp med uppbyggandet av din portfolio vilket kommer att förkorta din sträcka från att ha gått ut utbildningen till att faktiskt få jobb som professionell Make up artist.

Du som elev kan alltid återvända senare och fylla på din portfolio med nya bilder genom att boka upp dig på en ny fototid genom mig och då få det till ett rabatterat pris. Önskar du även boka in en professionell modell samt hårstylist till fototillfället så hjälper vi till med det också, men då tillkommer det en extra kostnad för det.

Jag har i dagsläget en fotograf i Stockholm och en i Göteborg som jag samarbetar med. Det ingår 5 bilder till din portfolio per fototillfälle under förutsättning att du har möjlighet att ta dig till Stockholm eller Göteborg för fotograferingen.

Vi är billigare än andra likvärda utbildningar till Certifierad makeup artist, eftersom det i dessa utbildningar oftast brukar ingå en make up väska med massor av produkter som du kanske ändå inte kommer ha användning av efter din utbildning. Jag har i stället valt att ta bort den största delen av kostnaden, vilket är makeup väskan, och gjort det valfritt för kunden att köpa in makeup kiten i stället. Vi har märkt att många redan har sminkprodukter hemma som de kan använda sig av under utbildningen, då kanske man inte behöver köpa in det största kitet utan det räcker med att köpa in ett mindre kit till en början. Vi anpassar oss helt enkelt efter varje elevs behov!

Utbildningen genomförs helt på distans och när du köper den så har du tillgång till materialet i var och en av modulerna under ett helt år. Det betyder att du kan läsa den i din egen takt, var och när du vill samt kombinera den med ett jobb/studier om du så önskar.

Vi har även en sluten Facebook-grupp för tidigare och kommande elever som gått Academy Onlines utbildning till Certifierad Make up Artist. Den är till för att ni ska kunna utbyta idéer, hitta samarbetspartners och stötta varandra under, men även efter din utbildning. Har ni några frågor kan ni alltid komma tillbaka dit och då svarar jag på dem. Du kommer få stöttning av mig och alla andra i gruppen även långt efter att du är färdig med din utbildning. Det ger dig en känsla av trygghet och gemenskap!

Vi har skapat konton för Academy Onlines Make Up artist utbildning på både Instagram och TikTok. Där boostar jag alla mina elever! Så är det så att man har en ny hemsida som man vill att folk ska hitta till eller att man vill visa upp en ny sminkning man gjort så visar jag gärna upp det där. Allt för att folk ska hitta till er och att ni lättare ska få arbete och uppdrag som Make up artister i framtiden.

Vi har bra samarbetspartners som ger dig en chans att komma ut i arbete direkt efter din utbildning. Med B-DOOR kommer du direkt ut i arbetslivet ochfår betalt för utförda tjänster direkt efter utförd behandling. Via B-DOOR( https://bdoor.se ) kan kunderna enkelt beställa skönhetstjänster hem eller tillönskad adress. Vår andra samarbetspartner är Teambrudmakeup.se(https://www.frilansmua.se/teambrudmakeup) Genom dem kan du komma ut på bröllopsuppdrag efter din utbildning. Som en del av Team brudmakeup är man iväg på bröllopsuppdrag varje år runtom i hela Sverige.

Själv har jag arbetat som Make up artist och hårstylist de senaste 15 åren så jag som utbildningsledare har lång erfarenhet inom yrket. Jag är utbildad yrkeslärare inom dessa ämnen på Stockholms universitet. Jag har även läst till Make up lärare på Make up studion Education och till frisör på Frisörtekniskt Centrum i Bromma. Jag har referenser från: Loréal, Miss Universe Sweden, Baluba Television, Stockholm Fashion week , Tiger of Sweden, MTG event etc. Jag är fortfarande aktiv inom branschen och går årligen på träffar för att hålla mig ajour om vad som händer i branschen. Jag ser utbildningen som ett levande dokument, där jag ständigt håller materialetuppdaterat för hur branschen ser ut just nu.

Vi ger dig förmånliga rabatter på sminkprodukter genom våra samarbetspartners och det är också en anledning till att välja oss.

Välkommen att anmäla dig och låta din framgångsresa starta tillsammans med oss!

Med vänliga hälsningar
Rebecka Lingmerth

Utbildningen omfattar om heltidsstudier ca 7 veckor.

Anmälan

Vi behöver få in din anmälan skriftligen via kontaktformuläret. Ange vilken yrkesutbildning eller kurs anmälan avser.  Välkommen att anmäla dig och låta din framgångsresa starta tillsammans med oss!

Har du frågor innan du anmäler dig maila till support@academyonline.se 


Betalning

Du kan betala utbildningen på tre olika sätt. Hela kursavgiften på en faktura är 24 900 kr. Per modul i förskott för 6 225 kr. Alternativt delbetalning i 12 månader med 2 283 kr per månad. Alla avgifter är inklusive moms. 

Om du vill kan du även beställa ett startkit med produkter. Separat faktura från kursavgiften. Alternativt kan du själv skaffa de produkter du behöver under studietiden. Du kan även köpa en professionell fotografering. För produkter och fotografering se knapparna ovan för mer info.

I priset ingår

  • Skärminspelade föreläsningar och bilder
  • Övningsuppgifter
  • Inlämningsuppgifter
  • Kontinuerlig support via mejl och forum 
  • Utfärdande och utskick av certifikat/diplom

 

Huvudlärare

Rebecka Lingmerth Hellberg
Makeup lärarutbildning på Make Up Studion
Frisörutbildning på Frisörtekniskt Centrum AB
Yrkeslärarutbildning på Stockholms universitet
Lång erfarenhet som Makeup Artist och Hårstylist


 

Jobbmöjlighet

Välkommen att börja arbeta med B-DOOR efter din avklarade utbildning. Vill du börja arbeta på egna villkor efter din certifiering som makeup artist? Med B-DOOR appen kommer du direkt ut i arbetslivet och får betalt för utförda tjänster direkt efter utförd behandling. Genom B-DOOR kan du arbeta när och var du vill och samtidigt ha möjligheten att ta del av en stor kundbas direkt i appen. Via B-DOOR kan kunderna enkelt beställa skönhetstjänster hem eller till en annan önskad adress. Det är helt gratis att registrera sig i appen, gör det genom att kontakta oss via Ansök om samarbete - B-DOOR. För att läsa mer om B-DOOR besök sidan via knappen nedan.

Bröllopsuppdrag

Välkommen att bli en del av team Brudmakeup.se efter din avklarade utbildning! 
För dig som vill få bra betalt, stärkas och utvecklas som frilansare och som vill jobba i team med andra makeupartister. Som en del av teamet är man iväg på bröllopsuppdrag varje år runtom i hela södra Sverige, från Skanör till Göteborg och Österlen till Öland. 
Du får bröllopsförfrågningar till dig med all information från kunden som du behöver för att lätt kunna planera provtillfälle och bröllopsförberedelser. Du väljer själv hur många bröllop du gör! Ansök om samarbete. För att läsa mer, besök sidan via knappen nedan.

 

Access

Du har tillgång till var och en av modulerna i din utbildning i ett år, från det att du har påbörjat respektive modul.

Certifikat | Diplom

Efter genomförd och fullt betald utbildning, med godkänt resultat på samtliga inlämningsuppgifter, får du ett certifikat eller diplom. 

Recensioner

Vi är lyhörda för våra studenters omdömen. Efter genomförd utbildning ber vi dig svara på en kort utvärdering som ligger i kursportalen.

Education Made Easy