Certifierad 

Mönster
konstruktör

dam Clo 3d

Om utbildningen

Vill du jobba med mode? Är du en kreativ person som gillar att lösa problem? Tycker du om att jobba digitalt och på distans? Då kan mönsterkonstruktör i programvaran Clo 3d vara något för dig! 

Du kanske redan designar i Clo 3d och vill lära dej mönsterkonstruktion, så att du kan göra mönster till din egen design? Yrkesutbildningen till mönsterkonstruktör Clo 3d ger dig kunskaper och färdigheter i att konstruera mönster i Clo 3d. Du får lära dig designprocessen, som den traditionellt sett ut och hur den ser ut med 3d som designverktyg. 

Du kommer att lära dig historik och grundläggande metoder och vad som är viktigt för framtidens mönsterkonstruktion och allt detta med programvaran Clo 3d som verktyg. Du kommer också att lära dig hur ett mönster behöver se ut för att andra ska kunna använda det som underlag för en produktion på en fabrik. Det är bra om du har viss erfarenhet av sömnad och mönsterkonstruktion innan du påbörjar denna utbildning men det är inte ett krav. 

För att bli certifierad kommer du att behöva skaffa dig en praktikplats under utbildningen, med en handledare som kan visa dig tillskärning av ett mönster i ett tyg, val av tyger till olika plagg och hur man provar av ett plagg på en person. Det kan vara ett skrädderi, en syatelje eller en syfabrik som syr kläder och har en provsömnad. 

Du kommer att behöva sy upp egna plagg som du gör till dig själv och får feedback från din handledare inför inlämningsuppgifter. Miljöaspekten med 3d som verktyg kommer att vara fokus i utbildningen liksom designprocessen för 3d från skiss till fram till ett fiktivt prov från en fiktiv sömnadsleverantör som är godkänt för produktion och vad som förväntas av dig som mönsterkonstruktör för varje steg i processen. 

I programvaran Clo 3d kommer du lära dig att använda de funktioner som du behöver kunna för att arbeta som mönsterkonstruktör i modebranschen. Du lär dej förstå mönsterkonstruktionens grunder och metoder för att konstruera mönster i Clo 3d. Efter avslutad kurs kan du skapa egna produkter eller digitala plagg. 

För att kunna söka arbete som mönsterkonstruktör i modebranschen så behöver du komplettera med praktiskt yrkesarbete, en praktikplats är det första steget, anställning som assisterande mönsterkonstruktör är nästa steg. Som mönsterkonstruktör i modebranschen behöver du ha erfarenhet av att arbeta nära en designer och olika funktioner i produktutvecklingen och förstå och kunna ge förslag på förbättringar när ett plagg inte ser ut som förväntat, det behöver du se och lära hur andra gör innan du själv kan ta ansvar för passform och storlekar. 

Mönsterkonstruktion är något du blir bättre på ju mer mönsterkonstruktion du gör, så det är något du kan starta med direkt. Clo 3d licens ingår inte i denna utbildning och om du inte har en egen licens så kan du ladda ner en 4 veckors gratis testlicens på Clo 3d hemsida till att börja med

Utbildningen omfattar om heltidsstudier ca 20 veckor.

 

Anmälan

Vi behöver få in din anmälan skriftligen via kontaktformuläret. Ange vilken yrkesutbildning eller kurs anmälan avser.  Välkommen att anmäla dig och låta din framgångsresa starta tillsammans med oss!

Har du frågor innan du anmäler dig maila till support@academyonline.se 


Betalning

Avgiften för utbildningen Certifierad Mönsterkonstruktör dam Clo 3d  är 32 900 kr. Hela avgiften på en faktura eller per modul i förskott för 5 484 kr. 

Alla avgifter är inklusive moms. 

I priset ingår

  • Skärminspelade föreläsningar och bilder
  • Övningsuppgifter
  • Inlämningsuppgifter
  • Kontinuerlig support via mejl och forum 
  • Utfärdande och utskick av certifikat/diplom
 

 

Huvudlärare

Ingegerd Dalborg 

Mönsterkonstuktionskonsult i modebranschen med 3d som specialitet Mer än 30 års erfarenhet som mönsterkonstruktör på olika bolag, varav 17 år som chef Erfarenhet av undervisning i programmet Clo 3 

Access

Du har tillgång till var och en av modulerna i din utbildning i ett år, från det att du har påbörjat respektive modul.

Certifikat | Diplom

Efter genomförd och fullt betald utbildning, med godkänt resultat på samtliga inlämningsuppgifter, får du ett certifikat eller diplom. 

Recensioner

Vi är lyhörda för våra studenters omdömen. Efter genomförd utbildning ber vi dig svara på en kort utvärdering som ligger i kursportalen.

Education Made Easy