Certifierad 

Inkassohandläggare

Om utbildningen

Utbildningen till certifierad inkassohandläggare ger dig en unik specialkompetens att arbeta på ett inkassobolag och/ eller på en kravavdelning med att hantera räkningar och skulder som personer eller företag inte har betalat i tid. Det är en bred utbildning under sex veckor och uppdelat i två kursmoment (moduler) som bl.a. innefattar juridiska begrepp, inkassoregler, arbetsmodeller, krav- och förhandlingsteknik m.m. Utbildningen är avsedd både för dig som vill påbörja en ny karriär och för dig som redan arbetar inom branschen och vill fördjupa och bredda dina kunskaper samt erhålla en certifiering.  

Arbetet som inkassohandläggare ställer krav på ett gott omdöme och förmåga att kommunicera på ett tydligt och förtroendeingivande sätt. Det förekommer ofta inkommande samtal från personer som har frågor kring sina skulder och funderingar om de kan få hjälp med en avbetalningsplan för att betala sin skuld. Arbetet passar för dig som har ett utpräglat ordningssinne, tycker om att ha många bollar i luften och att förhandla fram bra lösningar. Arbetsredskapen är vanligen dator, inkassoprogram och telefon.  

Arbetsmarknaden för inkassohandläggare bedöms som attraktiv, dels då det är många nya aktörer på kreditmarknaden som erbjuder lån och krediter och dels då antalet skulder som inte betalas i tid växer för varje år. Inkassobranschen är en av få branscher som brukar gå bra oavsett om det är hög- eller lågkonjunktur, och det finns ofta goda möjligheter för en handläggare att avancera till seniorhandläggare, gruppchef eller avdelningschef. Genom att bli certifierad inkassohandläggare så får du den kunskap och förståelse som inkassobolag och företags kravavdelningar efterfrågar. Du blir helt enkelt attraktiv att rekrytera eftersom du är direkt självgående jämfört med någon som måste läras upp internt. 

Utbildningen omfattar om heltidsstudier ca 6 veckor.

 

Anmälan

Vi behöver få in din anmälan skriftligen via kontaktformuläret. Ange vilken yrkesutbildning eller kurs anmälan avser.  Välkommen att anmäla dig och låta din framgångsresa starta tillsammans med oss!

Har du frågor innan du anmäler dig maila till support@academyonline.se 


Betalning

Avgiften för utbildningen till Certifierad Inkassohandläggare är 18 000 kr. Du kan betala på tre olika sätt. Hela avgiften på en faktura. Per modul i förskott för 9000 kr. Delbetalning i 12 månader för 1 708 kr per månad. Alla avgifter är inklusive moms. 

I priset ingår

  • Skärminspelade föreläsningar och bilder
  • Övningsuppgifter
  • Inlämningsuppgifter
  • Kontinuerlig support via mejl och forum 
  • Utfärdande och utskick av certifikat/diplom
 

 

Huvudlärare
André Hanes
Jurist 
Mycket lång erfarenhet av att starta upp och driva inkassobolag

 

Access

Du har tillgång till var och en av modulerna i din utbildning i ett år, från det att du har påbörjat respektive modul.

Certifikat | Diplom

Efter genomförd och fullt betald utbildning, med godkänt resultat på samtliga inlämningsuppgifter, får du ett certifikat eller diplom. 

Recensioner

Vi är lyhörda för våra studenters omdömen. Efter genomförd utbildning ber vi dig svara på en kort utvärdering som ligger i kursportalen.

Education Made Easy