Diplomerad 

Hundskötare

Om utbildningen

Den här kursen är för dig som älskar hundar. Den riktar sig till dig som vill arbeta som hundskötare på hunddagis, hundpensionat eller som hundrastare. Utbildningen ger en bred grund att stå på, så att du kan känna dig trygg i din nya yrkesroll i arbetet som hundskötare.

Det krävs inga förkunskaper, det är en kurs på grundnivå, men vi tror att du som läser kursen har ett stort intresse för hundar. Kursen ger dig bred kunskap om hundar och hundskötsel.

Kursen är helt på distans och består av sex moduler. Du läser allt i din egen takt. Du kan kommunicera med kursledaren i kursmodulens forum. Alla sex moduler innehåller inlämningsuppgifter och/eller quiz där du får testa din nyvunna kunskap. Du kommer få personlig feedback från kursledaren på dina inlämningsuppgifter. Vissa av modulerna innehåller lite fler kapitel medan vissa är lite lättare. Alla tillsammans ger dig en god kunskapsnivå som hundskötare.

Kursen behandlar ämnen som hundens beteende, vanliga sjukdomar och skador, hur du bör arbeta med smittskydd och annan matnyttig information som du kan använda dig av i din yrkesroll. Du får lära dig om djurskyddslagstiftningen och om vilken utrustning du kan behöva i ditt yrkesval. Kursen innehåller också information till dig som vill starta eget som hundskötare/hundrastare.

Du läser en modul i taget i kronologisk ordning. Vissa moduler kommer kräva lite mer studietid och vissa lite mindre. Kursledaren för den här kursen har ett gediget cv från hundbranschen och utbildningen är noga sammansatt för att ge bästa möjliga förutsättningar i din nya yrkesroll.

Utbildningen omfattar om heltidsstudier ca 6-8 veckor.

 

Anmälan

Vi behöver få in din anmälan skriftligen via kontaktformuläret. Ange vilken yrkesutbildning eller kurs anmälan avser.  Välkommen att anmäla dig och låta din framgångsresa starta tillsammans med oss!

Har du frågor innan du anmäler dig maila till support@academyonline.se 

Betalning

Avgiften för utbildningen Diplomerad Hundskötare är 18 995 kr. Du kan betala på två olika sätt. Hela avgiften på en faktura. Eller per modul i förskott för 3 166 kr/st. Alla avgifter är inklusive moms. Du måste ha slutbetalat innan du kan få ditt examensbevis.

I priset ingår

  • Skärminspelade föreläsningar och bilder
  • Övningsuppgifter
  • Inlämningsuppgifter
  • Kontinuerlig support via mejl och forum 
  • Utfärdande och utskick av certifikat/diplom

Övrigt

För att starta egen verksamhet och bedriva tex. hunddagis krävs tillstånd från Länsstyrelsen i det län där du ska vara verksam. För att vara verksamhetsutövare krävs rätt kompetens och kunskap. Den här kursen innehåller de kunskapsområden som Jordbruksverket listat ska ingå i kravet på rätt kompetens, förutom praktik. Du som söker tillstånd ska, enligt Länsstyrelsen, redogöra för hur du uppfyller kraven. Det betyder att du kan använda dig av flera utbildningar och erfarenhet för att visa att du har rätt kompetens för verksamhetsbedrivning. Länsstyrelsen gör alltid en individuell bedömning om den sökande är lämplig eller ej. Det finns alltså inga förgodkända kurser eller utbildningar.

 

Caroline Ottermalm, DjurVarDag AB

Hundpsykolog, beteendeutredare och hundinstruktör.

Caroline har ett gediget CV och många års erfarenhet av hundbranschen.


Access

Du har tillgång till var och en av modulerna i din utbildning i ett år, från det att du har påbörjat respektive modul.

Certifikat | Diplom

Efter genomförd och fullt betald utbildning, med godkänt resultat på samtliga inlämningsuppgifter, får du ett certifikat eller diplom. 

Recensioner

Vi är lyhörda för våra studenters omdömen. Efter genomförd utbildning ber vi dig svara på en kort utvärdering som ligger i kursportalen.

Education Made Easy