Certifierad

Ekonomichef

Om utbildningen

Lockas du av att utveckla, effektivisera och professionalisera ekonomiarbetet? Vill du bidra och delta, aktivt och strategiskt, i en ledningsgrupp?

Utbildningen till certifierad ekonomichef vänder sig till dig som vill ta ett större ansvar och vara med och styra ett företags ekonomiska utveckling. Det är en bred utbildning som tar upp ekonomi och finansiering, juridik, marknadsföring, organisation och ledarskap.

En ekonomichef leder arbetet med att göra ekonomiska planer, styr- och kontrollsystem för uppföljning samt sammanställer ekonomiska resultat och prognoser. Du gör även analyser av lönsamhet och ansvarar för deklaration och skattefrågor. En viktig del är också att vara rådgivande gentemot chefer och verksamheter inom ekonomiområdet.

Kompetensen är efterfrågad på arbetsmarknaden, kopplat till krav på kostnadseffektiviseringar, automatisering, AI och ökad tillgång på data. Ekonomifunktionerna får en allt större rådgivande roll där du som ekonomichef blir en drivande kraft i en organisations förändringsresa.

Utbildningen passar dig som har grundkunskaper i ekonomi. Du kanske arbetar som ekonom, ekonomiansvarig eller controller idag och vill ta nästa kliv in i rollen som ekonomichef eller en roll där du leder företagets ekonomiprocess framåt. Här kan du få en ökad och bred kunskap om ledningsuppdrag inom ekonomiområdet och du kan även stärka dig i din roll som ekonomichef.

Om du redan har utbildning och kunskap i vissa ämnesblock nedan kan du istället för att anmäla dig till hela utbildningen beställa de delkurser du önskar komplettera din nuvarande kunskapsnivå med. 

Utbildningen omfattar om heltidsstudier ca 8 veckor.

 

Anmälan

Vi behöver få in din anmälan skriftligen via kontaktformuläret. Ange vilken yrkesutbildning eller kurs anmälan avser.  Välkommen att anmäla dig och låta din framgångsresa starta tillsammans med oss!

Har du frågor innan du anmäler dig maila till support@academyonline.se 

Betalning

Avgiften för utbildningen till Certifierad Ekonomichef är 34 000 kr. Du kan betala på tre olika sätt. Hela avgiften på en faktura. Per modul i förskott för 6 800 kr. Delbetalning i 12 månader för 3 042 kr per månad. Alla avgifter är inklusive moms. 

I priset ingår

  • Skärminspelade föreläsningar och bilder
  • Övningsuppgifter
  • Inlämningsuppgifter
  • Kontinuerlig support via mejl och forum 
  • Utfärdande och utskick av certifikat/diplom
 

 

Huvudlärare
Susanne Aman

25 års erfarenhet av att arbeta i strategiskt ledande befattningar i bolag, kommuner och region som ekonomichef eller administrativ direktör.

Arbetat centralt, nära nämnder och styrelser med olika utvecklings- och ledningsuppdrag där ekonomin alltid varit central i uppdragen.  

Bildat eget aktiebolag och är idag även egenföretagare inom organisationsutveckling.

Susanne är utbildad civilekonom med en ekonomie magister i redovisning.

Access

Du har tillgång till var och en av modulerna i din utbildning i ett år, från det att du har påbörjat respektive modul.

Certifikat | Diplom

Efter genomförd och fullt betald utbildning, med godkänt resultat på samtliga inlämningsuppgifter, får du ett certifikat eller diplom. 

Recensioner

Vi är lyhörda för våra studenters omdömen. Efter genomförd utbildning ber vi dig svara på en kort utvärdering som ligger i kursportalen.

Education Made Easy