Diplomerad

Business intelligence

Om utbildningen

Utbildningen kommer att ge dig en helhetssyn inom business analys och konsten att kommunicera med dator, samtidigt som den ger uppfattning om den visuella användningen av information, som finns i den digitala rymden. Målet är att rusta deltagare med färdigheter som behövs för att kunna använda dataanalys i beslutsfattande processer. Deltagare kommer lära sig att använda olika analysverktyg och välja de optimala lösningarna, som passar bäst för deras specifika behov. Utbildningen består av fyra moduler som ger dig en djup förståelse av konsten att samla in, analysera och visualisera data, samt använda analytiska lösningar dagligen i sitt yrkesliv. Utbildning passar dig som har redan en befattningsfunktion inom organisationen eller befinner sig i början av sin karriär.

Modul 1 Denna modul hjälper dig att skaffa kunskaper som behövs för att visualisera information på det optimala sättet. Du kommer lära dig om datavisualiseringshistorik, får en uppfattning om olika visualiserings verktyg, ansluta dig till processen och utvärdera effektiviteten av datavisualiseringar. Modulen avslutas med kunskapsprov.

Modul 2 Den här modulen leder deltagare genom olika metoder för att komma åt data som finns i olika informationskällor. Modulen förklarar också varför det är viktigt för analytiker att definiera tydliga mål för analys. Deltagare kommer får olika tips och råd som hjälper till att genomföra digital marknadsföringsanalys och förstå betydelse av datavisualisering. Modulen avslutas med kunskapsprov.

Modul 3 I den här modulen kommer deltagare lära sig om olika sätt att använda datavisualisering. Du kommer att få förståelse hur olika diagram eller bilder kan användas inom kommunikation i beslutsfattande eller utforskande syften. Därefter kommer deltagare lära sig att använda olika kartläggningstekniker för att presentera olika mönster. Visuella hjälpmedel spelar en viktig roll för att presentera dina idéer. Vidare kommer deltagare matcha en lämplig visuell teknik med sina projekt. Därefter praktiserar deltagare med olika analysverktyg. Slutligen kommer deltagare att bekanta sig i praktiken med rutiner som hjälper analytiker att planera effektivt sin datainsamling, analys och visualisering. Här påbörjar man sin inlämningsuppgift.

Modul 4 Deltagare kommer skapa sina egna projekt med hjälp av tidigare kunskaper som är inriktade mot det aktuella yrkeslivet eller affärsverksamhet. Här kommer deltagare att lära sig de viktigaste uppgifterna, kraven och regler som leder till en tydlig visualisering av sina resultat och den mest effektiva kommunikationen med omgivningen. Modulen avslutas med inlämningsuppgift.

Utbildningen omfattar om heltidsstudier ca 10 veckor.

 

Anmälan

Vi behöver få in din anmälan skriftligen via kontaktformuläret. Ange vilken yrkesutbildning eller kurs anmälan avser.  Välkommen att anmäla dig och låta din framgångsresa starta tillsammans med oss!

Har du frågor innan du anmäler dig maila till support@academyonline.se 

Betalning

Avgiften för utbildningen till Diplomerad Business intelligence är 14 900 kr. Du kan betala på tre olika sätt. Hela avgiften på en faktura. Per modul i förskott för 3 725 kr. Delbetalning i 12 månader för 1 100 kr per månad. Alla avgifter är inklusive moms. 

I priset ingår

  • Skärminspelade föreläsningar och bilder
  • Övningsuppgifter
  • Inlämningsuppgifter
  • Kontinuerlig support via mejl och forum 
  • Utfärdande och utskick av certifikat/diplom
 

 

Huvudlärare
Dmytro Pronchev
Leg lärare i Ekonomiska ämnen
PhD i företagsekonomi
GIS - Ingenjör
Egen konsultverksamhet

 

Access

Du har tillgång till var och en av modulerna i din utbildning i ett år, från det att du har påbörjat respektive modul.

Certifikat | Diplom

Efter genomförd och fullt betald utbildning, med godkänt resultat på samtliga inlämningsuppgifter, får du ett certifikat eller diplom. 

Recensioner

Vi är lyhörda för våra studenters omdömen. Efter genomförd utbildning ber vi dig svara på en kort utvärdering som ligger i kursportalen.

Education Made Easy