Autism 

Grundkurs

Om kursen

Denna kurs erbjuder en grundläggande förståelse för neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF). Du kommer att lära dig om de utmaningar som personer med dessa funktionsnedsättningar ofta möter. Dessutom får du insikter om hur du kan anpassa miljön, ditt förhållningssätt och bemötande för att underlätta vardagen för både den enskilde och deras omgivning.

Kursen innehåller både teoretiska och praktiska moment som hjälper dig att förstå och tillämpa strategier för stöd och struktur. Genom att lära dig mer om autism, du får verktyg för att bättre kunna möta och stödja individer med NPF i olika sammanhang.

Under kursens gång kommer du förutom föreläsningar också få fallstudier som ger insikt i hur olika metoder kan användas i praktiken. Målet är att du ska känna dig trygg i att anpassa ditt bemötande och skapa en inkluderande miljö som främjar delaktighet och utveckling.

Vid kursens slut kommer du att ha en fördjupad förståelse för neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och vara bättre rustad att göra skillnad i både professionella och personliga sammanhang. Din kunskap kommer att bidra till att bygga ett mer förstående och stödjande samhälle för alla.

I Kursen ingår följande ämnen:

-Vad innebär Autism- diagnoskriterier

-Socialt samspel och kommunikation

-Begränsande upprepade beteenden

-Kognitiva nedsättningar

-Förhållningssätt, bemötande och strategier för personer med NPF i vanliga vardagsituationer.

-Förebygga beteendeutmaningar

-Pedagogiska hjälpmedel i förskola och skola, stödboenden m.m

-Strategier i vardagen för närstående med autism och andra personer i omgivningen.

-Föräldraskapet och samvaro med barnet.

Målgrupp

-Kursen vänder sig till dig som:

-Arbetar med någon typ av människovårdande yrke där du möter personer med funktionsnedsättningar

-Föräldrar/anhöriga,

-Förskola, skola och socialtjänst.

-Personligen vill utveckla specialiserade och fördjupade kompetenser inom området.

Upplägg

Utbildningen innehåller två moduler som är uppdelade i avsnitt med filmade föreläsningar. Dessa föreläsningar är kompletterade med teoretisk text, fallbeskrivningar, youtubefilmer, boktips med mera. Efter varje a avsnitt finns övningsfrågor. Sist i varje modul finns det reflektionsfrågor utifrån fallbeskrivningar, som är tänkta att få en inblick och reflektion kring hur man skulle agera i verkligheten.

När studenten är godkänd på modulen kan man gå vidare till nästa modul. Efter fullt avslutad kurs erhåller studenten ett diplom.

Uppskattad tidsåtgång för genomförande – Ca 10 timmar.

Fortsättningskurs i autism.

Efter att grundkursen avslutats erbjuds en fortsättningskurs som går på djupet inom specifika områden som behandlades under grundkursen.

Denna kurs ger en fördjupad förståelse och ett bredare perspektiv som fokuserar på att omvandla svåra erfarenheter till något konstruktivt och problemlösande.

Kursportalen

Du läser kursen på egen hand i vår kursportal, när det passar dig. Där finns allt material, skärminspelade föreläsningar, filmer, bilder från föreläsningarna och övningsuppgifter. Du har tillgång till kursen i ett år, från det att du har påbörjat den.

Support och frågor

Om du har frågor angående anmälan eller betalning når du oss enklast och snabbast genom att skicka ett mejl till support@academyonline.se  

Du kan också ringa vår växel 0775-54 40 00 och lämna ett meddelande så kontaktar vi dig.  

Om du har frågor om själva kursen och dess innehåll kan du maila till kursledarens mail som anges inne på kursen.


Betalning

Kursavgiften är 3750 kr inkl. moms. Betalning i förskott.
I kursavgiften ingår:

  • Skärminspelade föreläsningar och bilder
  • Övningsuppgifter
  • Slutprov
  • Diplom

Education Made Easy

  • Du startar din kurs när du vill
  • Du studerar hur du vill, med dator, läsplatta eller mobiltelefon
  • Du avgör själv studietakten
  • Du studerar var du vill

Recensioner

Vi är lyhörda för våra studenters omdömen. Efter genomförd kurs ber vi dig svara på en kort utvärdering, som ligger sist i menyn i kursportalen.



Kursledare

Ewa Fankhauser

Jag är utbildad förskollärare, diplomerad NPF-pedagog och personlig rådgivare för anhöriga.


Education Made Easy